Καιρός

Σήμερα 17:11

Καιρός: Φθινοπωρινό Σάββατο με νεφώσεις και πτώση θερμοκρασίας

Που αναμένονται τοπικές βροχές. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, στα δυτικά, στα βόρεια, στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης αναμένονται τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και στη βόρεια χώρα. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές ή όμβρους στη Μακεδονία και από τις απογευματινές ώρες σχεδόν αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα παραθαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι νωρίς το απόγευμα και βαθμιαία αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν. Το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στην Κρήτη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τοπικά στην Κρήτη 7 μποφόρ. Θα πνέουν άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από δυτικές, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και στα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερυθρά Θάλασσα - “Sounion”: Επιχείρηση διάσωσης από ελληνικό πλοίο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης, ο “εμφύλιος διαρκείας” και η νέα διάσπαση στον ορίζοντα

Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” επίσημα στα σχολικά βιβλία (εικόνες) 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)