Τεχνολογία

Χθες 10:27

Ρόδος: Το αεροδρόμιο “ήταν τυφλό” για μισή ώρα, εν μέσω αυξημένης κίνησης

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία ότι χάθηκε η εικόνα από τα ραντάρ και η κυκλοφορία των αεροσκαφών γινόταν μέσω ασυρμάτων και των αναφορών των πιλόιτων.

Ρόδος: Το αεροδρόμιο “ήταν τυφλό” για μισή ώρα, εν μέσω αυξημένης κίνησης
-

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διαπίστωση τυχόν τελέσεως επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, παρακώλυσης συγκοινωνιών και εκθέσεως σε κίνδυνο παρήγγειλε χθες στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Αερολιμένα Ρόδου η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Αιμιλία Σοφία – Μέρη.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσε καταγγελία της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΥΠΑ» για το ό,τι την Πέμπτη 22/08/2024, κατά τη διάρκεια περιόδου αυξημένης αεροπορικής κίνησης, περίπου στις 21:00 και για πάνω από μισή ώρα, χάθηκε η εικόνα από το ραντάρ που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο της Ρόδου, με συνέπεια ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας να γίνεται στα τυφλά, με βάση τις αναφορές θέσης των πιλότων!

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου ζήτησε σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ληφθεί ένορκη κατάθεση των υπαλλήλων που είχαν υπηρεσία στον πύργο ελέγχου για να διευκρινίσουν αν υπήρξε κίνδυνος, αν υπήρξε κίνδυνος και στο παρελθόν αλλά και του αερολιμενάρχη για το ίδιο θέμα.

Μιλώντας στη «Δημοκρατική» ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζόμενων Αεροναυτιλίας τού Αερολιμένα Ρόδου, Αντώνης Ελευθεριάδης, δήλωσε ότι χάρη στην εμπειρία και στον υψηλό επαγγελματισμό των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κάθε βλάβη που παρουσιάζεται στα συστήματα και στα μηχανήματα αντιμετωπίζεται χωρίς να προκύπτει ζήτημα ασφάλειας και να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα οι επιβάτες των αεροσκαφών. Δεν είναι όμως ο ρόλος των εργαζόμενων να υποκαθιστούν τις μηχανές.

Πηγή: dimokratiki.gr

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)