Κοινωνία

Σήμερα 08:16

Φωτιά στη Ρόδο: Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σε ποιο σημείο του νησιού ξέσπασε η πυρκαγιά. Μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από ξηράς και αέρος.

Φωτιά στη Ρόδο: Επιχειρούν εναέρια μέσα
-

(εικόνα αρχείου)

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος της Ρόδου. Κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται και από υδροφόρες του κατά τόπον αρμόδιου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - Κικίλιας: Μια ανάσα πριν το επίπεδο συναγερμού

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή για την Περιφέρεια Αττικής καθώς και για περιοχές των Περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Κρήτης.

Μία ανάσα πριν το επίπεδο συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς θα είναι σήμερα η Αττική, η Εύβοια, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η ανατολική Πελοπόννησος και τα Χανιά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός τονίζει ότι «για άλλη μια φορά φέτος οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες δημιουργούν ένα "εκρηκτικό κοκτέιλ" για επικίνδυνες φωτιές» και προσθέτει ότι «απαιτείται η μέγιστη προσοχή».

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)
Χαρτης - ΓΓΠΠ
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)