Τεχνολογία

30 Ιουνίου 2024 18:58

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο

Οι πέντε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο στον αναμενόμενο μεγάλο σεισμό της Κωνσταντινούπολης.

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο
-

 

Πριν από τον μεγάλο σεισμό που αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη, η υπηρεσία καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων AFAD απαρίθμησε μία προς μία τις πιο επικίνδυνες, μεσαίου κινδύνου και τις περιοχές χαμηλότερου κινδύνου περιοχές. Ο χάρτης των πιο επικίνδυνων περιοχών δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Η πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια στον χάρτη είναι η ποιότητα του εδάφους και τα θεμέλια των κτιρίων, παρά το σημείο διέλευσης της γραμμής του ρήγματος. Οι συνοικίες με τα παλαιότερα κτίρια είναι στην κόκκινη γραμμή. Από την άλλη, η παράνομη δόμηση και το μαλακό έδαφος είναι οι λόγοι πίσω από την κόκκινη γραμμή στις νέες συνοικίες.

Σεισμός Κωνσταντινούπολη - Χάρτης

Ο χάρτης σεισμού της Κωνσταντινούπολη

Συντάχθηκε μια έκθεση με το όνομα «οι πιο επικίνδυνες και λιγότερο επικίνδυνες περιοχές» εξετάζοντας τις συνοικίες με κτίρια που θα κατέρρεαν αμέσως ακόμη και σε σεισμό 5 Ρίχτερ.

Σεισμός Κωνσταντινούπολη - Χάρτης

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα ήταν ότι τα κτίρια με ρωγμές ή σπασίματα στους ορόφους και τις κολώνες τους θα έπρεπε να αναφέρονται άμεσα στις δημοτικές αρχές.

Οι πιο επικίνδυνες συνοικίες στην Κωνσταντινούπολη

Με βάση την έκθεση οι πιο επικίνδυνες περιοχές είναι οι ακτές των συνοικιών Zeytinburnu, Kucukcekmece, Ispartakule, Kanarya, Esenkent, Avc?lar, Atakoy, Florya και Kucukcekmece.

Σεισμός Κωνσταντινούπολη - Χάρτης

Ο αστικός μετασχηματισμός έχει επιταχυνθεί ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές. Το μεγαλύτερο μερίδιο εδώ έπεσε στους δήμους. Οι ειδικοί υπογράμμισαν ότι οι δήμοι θα πρέπει να λάβουν γρήγορα μέτρα κατά της παράνομης δόμησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Ράλι Φθιώτιδας: Τροχαίο με εκτροπή αγωνιστικού (εικόνες)

“Επενδυτής” του άδειασε τον λογαριασμό και τον…έβαλε να δανειστεί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)