Social media

04 Μαρτίου 2019 10:49

Λογοκρισία του Facebook σε φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη

Ότι παραβιάζει τους όρους του η φωτογραφία του εκλιπόντα φωτορεπόρτερ, θεωρεί το Facebook, που απαγορεύει τη δημοσίευσή της.

Λογοκρισία του Facebook σε φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη
-

Εκατοντάδες είναι οι φωτογραφίες του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, που δημοσιεύονται στα social media ως φόρος τιμής στην πρόωρη απώλειά του.

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ, διευθυντής του γραφείου του Reuters στη χώρα μας, στην καριέρα δεκαετιών στο χώρο, είχε ταξιδέψει σε κάθε άκρη της γης, κυρίως εκεί που υπήρξαν κρίσεις.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του, το περασμένο Σάββατο αργά το βράδυ, έγινε αφορμή για να βγουν στη δημοσιότητα και πάλι, παλιότερες, ιστορικές και εμβληματικές φωτογραφίες του, σκληρές στην πλειοψηφία τους.

Μία από αυτές ήταν και από την αποστολή του στη Σομαλία, όπου απαθανάτισε μία μητέρα να δίνει νερό από ένα μπιτόνι στο σκελετωμένο παιδί της.

Αν και η συγκεκριμένη εικόνα προήλθε από το αφιέρωμα του ίδιου του Reuters και υπάρχει σε πολλά δημοσιεύματα, το Facebook δεν αφήνει τους χρήστες του να την αναρτήσουν, αφού τη λογοκρίνει, θεωρώντας ότι παραβιάζει του όρους του.

Η εν λόγω φωτογραφία και το μήνυμα του Facebook

Μπεχράκης - φωτογραφία - facebook - λογοκρισία - απαγόρευση

Μπεχράκης - φωτογραφία - facebook - λογοκρισία - απαγόρευση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)