Γενικά

13 Σεπτεμβρίου 2017 07:10

Αυτά είναι τα νέα iPhone (φωτο)

Το iPhone 8, iPhone 8 Plus αλλά και το iPhone X παρουσιάστηκαν από την Apple και προκάλεσαν ήδη τα πρώτα κύματα φρενίτιδας, με τις δυνατότητές τους.

Αυτά είναι τα νέα iPhone (φωτο)
-

Τα νέα iPhone παρουσίασε η Apple, στα πλαίσια της εκδήλωσης στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Το iPhone 8, η συνέχεια του iPhone 7, είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και γυαλί, ενώ είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό.

Το smartphone υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.

Η οπίσθια κάμερά του είναι 12 megapixel, με optical image stabilization και η «καρδιά» του ο εξαπύρηνος επεξεργαστής Α11 Bionic, ταχύτερος από τον περσινό A10 CPU κατά 30% και με καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

Η οθόνη Retina HD είναι 4,7 ιντσών και οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάθεσή του από τις 22 Σεπτεμβρίου. Η τιμή του ξεκινά από τα 699 δολάρια.

Η μεγάλυτερη έκδοση του iPhone 8 είναι το iPhone 8 Plus, που είναι 5,5 ίντσες και έχει διπλή κάμερα.

AP - iPhone 8 - Apple

Η χωρητικότητα των δύο συσκευών αρχίζει από τα 64 GB.

Τα ηχεία τους είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά 25% ισχυρότερα από του iPhone 7.

AP - iPhone 8 - Apple

Η «ναυαρχίδα» όμως είναι το iPhone X, η συσκευή που χρησιμοποιεί σύστημα αναγνώρισης προσώπου του ιδιοκτήτη της, αντί του υπάρχοντος συστήματος αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος.

AP - iPhone 8 - Apple

Το «σώμα» του είναι από ατσάλι και γυαλί. Η οθόνη OLED είναι 5,8 ίντσες, η ανάλυσή του 2436x1135 (Super Retina, όπως την αποκαλεί η Apple), πυκνότητα pixel 458 ppi και διπλή οπίσθια κάμερα των 12 megapixel, με optical image stabilization. Στο εσωτερικό του διαθέτει επεξεργαστή Α11 Bionic, ενώ στα νέα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται η δυνατότητα λήψης animoji (emojis που «παράγονται» από το κινητό με βάση τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη) και η έλλειψη home button- καθώς και η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, σε ειδικό pad, ονόματι AirPower.

AP - iPhone 8 - Apple

Η χωρητικότητά του ξεκινά από τα 64 και φτάνει έως τα 256 GB, η οποία κοστολογείται 1.149 δολάρια.

Η διάθεσή του ξεκινά στις 3 Νοεμβρίου, με τις προπαραγγελίες αρχίζουν στις 27 Οκτωβρίου και η τιμή του εκκινεί από τα 999 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός από το αρχικό iPhone».

AP - iPhone 8 - Apple

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίασης η Apple έδωσε επίσης έμφαση στις AR (Augmented Reality) των νέων συσκευών- οι οποίες διαθέτουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας, iOS 11.

AP - iPhone 8 - Apple

H Apple παρουσίασε επίσης ένα αναβαθμισμένο Apple Watch (Series 3), που μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις και να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ από μόνο του, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να έχει μαζί του iPhone, καθώς και τη νέα έκδοση της τηλεόρασής της, που πλέον υποστηρίζει 4Κ βίντεο και περιεχόμενο HDR.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)