Ανακαλύψεις

09 Ιανουαρίου 2017 12:23

Λύθηκε το μυστήριο με τα ραδιοκύματα από το διάστημα

Βρέθηκε η πηγή των μυστηριωδών αυτών ραδιοκυμάτων 10 χρόνια μετά. Απόπειρα επικοινωνίας εξωγήινων με τη Γη ή κάτι άλλο;

Λύθηκε το μυστήριο με τα ραδιοκύματα από το διάστημα
-

Απαντήσεις σε ένα μυστήριο του διαστήματος έδωσαν ύστερα από 10 χρόνια ερευνητές από τα πανεπιστήμια Κορνέλ και Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε η πηγή των μυστηριωδών ραδιοκυμάτων από το διάστημα, που εντοπίστηκαν το 2007 και προκάλεσαν συζητήσεις για πιθανή απόπειρα επικοινωνίας με τη Γη από έναν εξωγήινο πολιτισμό.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα ραδιοκύματα αυτά προέρχονται από έναν γαλαξία νάνο ο οποίος απέχει από τον πλανήτη μας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια έτη φωτός.

«Αυτό το γεγονός είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα στο πως αντιλαμβανόμαστε αυτά τα γεγονότα», είπε ο ερευνητής Shami Chatterjee από το πανεπιστήμιο Κορνέλ, οι επιστήμονες του οποίου το 2012 βρήκαν πως ένα από αυτά τα σήματα επαναλαμβανόταν περιοδικά. Έτσι, οι ερευνητές «σαρώνοντας» το διάστημα, μπόρεσαν να βρουν την πηγή του.

Μετά τη λύση του μυστηρίου για την προέλευση των ραδιοκυμάτων, σειρά έχει να βρεθεί και ο μηχανισμός που τα προκαλεί. Πρόκειται για κάποιο εξωγήινο πολιτισμό ή μήπως όχι; Η απάντηση αναμένεται σε βάθος χρόνου!

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)