Γενικά

06 Δεκεμβρίου 2016 12:26

“Έξωση” των αυτοκινήτων ντίζελ από την Αθήνα

Πώς και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση. Το «παραπέρα» βήμα για την Αθήνα που προανήγγειλε ο Γιώργος Καμίνης.

“Έξωση” των αυτοκινήτων ντίζελ από την Αθήνα
-

Την απαγόρευση των ντίζελ οχημάτων θα απαγορεύσει ο Δήμαρχος Αθηναίων μέχρι το 2025, όπως ανακοίνωσε στη Σύνοδο Κορυφής Δημάρχων C40, στην Πόλη του Μεξικού.

Ο Γιώργος Καμίνης, μαζί με τους δημάρχους της Μαδρίτης, των Παρισίων και της Πόλης του Μεξικού, θα παράσχουν κίνητρα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, καθώς και εναλλακτικά καύσιμα, ενώ ζήτησαν από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναλάβουν δράση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας, κάθε χρόνο καταγράφονται τρία εκατομμύρια θάνατοι εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τους περισσότερους εξ αυτών να σημειώνονται στις πόλεις.

Εκτός του διοξειδίου του άνθρακα, από τα αυτοκίνητα εκπέμπονται διοξείδιο του αζώτου και μικροσκοπικά σωματίδια, αλλοιώνοντας την ποιότητα του αέρα, κάτι που καταγράφεται στις αστικές περιοχές με αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν η δέσμευση των δημάρχων εμπεριέχει συνολική απαγόρευση από όλες τις περιοχές των πόλεών τους ή αν θα απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων από ορισμένες περιοχές των πόλεων.

Το μεσοδιάστημα μέχρι το 2025 θα λειτουργήσει ως μεταβατικό στάδιο.

Ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι, θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα στο κέντρο της Αθήνας, αφαιρώντας κάθε αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)