Γενικά

25 Σεπτεμβρίου 2016 08:17

Όλα έτοιμα για το TEDxAcademy 2016

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το TEDxAcademy 2016. Ποιος είναι ο ρόλος του στη σημερινή Ελλάδα. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Όλα έτοιμα για το TEDxAcademy 2016
-

Το TEDxAcademy επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά τη 1η Οκτωβρίου 2016 με θέμα  “Re-imagine Greece”, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εκδήλωση, της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΑΝΤ1,  θα μιλήσουν 18 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο για την Ελλάδα του 2030. Μόνοι στη σκηνή, όρθιοι στο κέντρο του γνωστού σε πολλούς κόκκινου κύκλου των εκδηλώσεων TED, θα καλύψουν θέματα όπως τo ρόλο στην καθημερινή μας ζωή της δημοκρατίας (Σταύρος Τσακυράκης), της καινοτομίας (John Danner), της εκπαίδευσης (David Horner, Ευδοξία Ψάλτη), της τέχνης (Μανώλης Αναστασάκος) και του πολιτισμού (Σταύρος Μπένος). Θα μας πουν για τη δύναμη της προσφοράς (Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης), του θάρρους (Jonathan Kloberdanz) και της μουσικής (Michael Heupel).

Ακόμα , θα μιλήσει ο ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος για θέση μας στο σύμπαν, η Φωτεινή Αγραφιώτη για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο μας, ο Παναγιώτης Πασχαλάκης για τον αγώνα που κάνει ώστε να έχουμε ασφαλείς θάλασσες, ο Kalle Palling για πώς η Εσθονία έβαλε τέλος στην γραφειοκρατία και η Cindy Gallop για δέκα συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα. Η χώρα μας χρειάζεται εκδηλώσεις σαν το TEDxAcademy, διότι μας προσφέρουν ενημέρωση, ιδέες, όραμα και αισιοδοξία, προάγοντας την εξωστρέφεια της χώρας και την επικοινωνία των ανθρώπων της.

Χάρη στην τεχνολογία και την παγκοσμιοποίηση, ο κόσμος μας αλλάζει πιο γρήγορα απ’ οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ανθρωπότητας. Το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα, η βιοτεχνολογία και τα αυτοοδηγούμενα οχήματα, αλλάζουν ραγδαία τον τρόπο που ανακτούμε πληροφορίες, που επικοινωνούμε, που γερνάμε και που κινούμαστε.

Στο TEDxAcademy, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις αλλαγές αυτές, μάς τις εξηγούν, μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την ανάπτυξή τους και αναλύουν το πώς επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.

TEDxAcademy

Η πρόοδος δεν οδηγείται μόνο από την τεχνολογία. Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν οι ιδέες και αυτές είναι ίσως ο τομέας που έχουμε περισσότερο ανάγκη στην Ελλάδα. Ιδέες που έχουν συζητηθεί στα πλαίσια του TEDxAcademy περιλαμβάνουν τη σημασία των θεσμών για την πρόοδο της χώρας, την ψυχολογία της αντίδρασής μας σε απειλές όπως η τρομοκρατία και η κλιματική αλλαγή, το ρόλο της γυναίκας στον εργασιακό χώρο, το πώς η εκθετική τεχνολογική πρόοδος επιδρά στην ηθική, τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Άλλοι έχουν μιλήσει για την αξία της ανεκτικότητας, τα δεινά της διαφθοράς και τη δύναμη της αξιοκρατίας.

Οι επιστήμονες, επιχειρηματίες, ακτιβιστές, πολιτικοί, καλλιτέχνες και στοχαστές, απ’ όλη τη γη, που ανεβαίνουν στη σκηνή του TEDxAcedemy, φέρνουν τη χώρα μας σε επαφή με τις δυνάμεις και τις ιδέες με τις οποίες μπορούμε να παλέψουμε την κρίση που βιώνουμε. Αλλά και η δική τους επαφή με την Ελλάδα, τους εθελοντές και το καταπληκτικό κοινό της εκδήλωσης τούς δείχνει την Ελλάδα της καινοτομίας, του πνεύματος, του εθελοντισμού και της επιχειρηματικότητας. Μέσα από τεχνολογικές εξελίξεις, ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο και τέχνη που αλλάζει τις αισθητικές μας αντιλήψεις το TEDxAcademy μας επιτρέπει να οραματιστούμε με αισιοδοξία ένα καλύτερο αύριο. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του TEDxAcademy 2016:

TEDxACADEMY 2016 - πρόγραμμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)