Γενικά

26 Σεπτεμβρίου 2014 10:57

Αναβολή για την αναβάθμιση του iOS 8

Σχεδιάστηκε για να λύσει τα προβλήματα, αλλά προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερα.

-

Την αναβάθμιση του iOS 8 αναγκάστηκε να πάρει πίσω η Apple καθώς οι χρήστες των τελευταίων μοντέλων κινητών της εταιρείας διαπίστωσαν σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε στις συσκευές τους το νέο λογισμικό.

Το iOS 8.0.1 έχει σκοπό να αντιμετωπίσει μία σειρά από προβλήματα, μεταξύ των οποίων ένα ελάττωμα το οποίο απέτρεπε τρίτες εφαρμογές για το HealthKit να είναι διαθέσιμες στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple από την πρεμιέρα του iOS8.

Το HealthKit είναι μία εφαρμογή για την παρακολούθηση του προφίλ υγείας του χρήστη και ήταν ανάμεσα στα πιο προβεβλημένα χαρακτηριστικά του iOS 8. Εντούτοις, το update προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλούς χρήστες, όπως αναφέρθηκε λίγο μετά την έκδοσή του από εξειδικευμένους δικτυακούς τόπους.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι καταστρέφει την επικοινωνία του κινητού με τα δίκτυα της τηλεφωνίας και στην αναγνώριση του δακτυλικού τους αποτυπώματος από τον ειδικό αισθητήρα που υπάρχει στις νεώτερες συσκευές.

Η λύση που συστήνει η εταιρεία στους κατόχους iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι η επανεγκατάσταση του iOS 8 αποκλειστικά μέσω iTunes από Mac ή PC. Εν τω μεταξύ, αναπτύσσεται το iOS 8.0.2 που θα λύσει το τρέχον πρόβλημα και τα προβλήματα που σκόπευε να επιλύσει το iOS 8.0.1. Το iOS 8.0.2 θα διατεθεί «αμέσως μόλις ετοιμαστεί, τις προσεχείς ημέρες», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η Aplle έδωσε οδηγίες για τον τρόπο που θα απεγκαταστήσετε το iOS 8.0.1

Στις ρυθμίσεις του iCloud κλείστε την επιλογή Find my iPhone.

Κατεβάστε το "παλιό" iOS 8.0 από τα αρχεία που θα βρείτε εδώ για τη συσκευή σας

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του iTunes στον υπολογιστή σας

Συνδέστε το κινητό σας στον υπολογιστή.

Ανοίξτε τα iTunes

Βρείτε το τηλέφωνό σας στην αριστερή στήλη

Επιλέξτε "έλεγχος για ενημερώσεις", ενώ συγχρόνως πατάτε το πλήκτρο shit (σε PC) και το πλήκτρο Option (σε Mac) ή Control (σε Windows PC).

Στο παράθυρο που θα βγει, βρείτε το iOS 8.0 που κατεβάσατε και επιλέξτε το.

Στο τηλέφωνό σας θα εγκατασταθεί το παλαιότερο λογισμικό χωρίς να χάσετε δεδομένα.

Μόλις το τηλέφωνο επανεκκινηθεί ενεργοποιήστε ξανά το FindMyPhone στο iCloud.

Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν πως η παραπάνω διαδικασία δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει. Σε περίπτωση αποτυχίας, η λύση είναι να κάνετε εξολοκλήρου restore στο τηλέφωνό σας για να «τραβήξει» το iOS 8.0 επίσημα από τους servers της Apple.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)