Social media

27 Ιουνίου 2014 19:49

Πώς να προστατέψετε το λογαριασμό σας στα social media

Οι χάκερς ξέρουν να παραβιάζουν τους λογαριασμούς μας, ό,τι και να κάνουμε. Υπάρχουν, ωστόσο μερικά μικρά πράγματα που μπορούν να μας προστατέψουν.

-

Το ότι οι χάκερς παραβιάζουν τους λογαριασμούς μας στα social media και όχι μόνο, είναι γνωστό. Κάποιες από αυτές τις φορές απλώς εκμεταλλεύονται τις μικρές δικλείδες ασφαλείας που τους αφήνουμε ανοιχτές.

Υπάρχουν μερικά τρικς που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε.

Το βασικότερο είναι να δίνουμε ελάχιστα προσωπικά στοιχεία. Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου καταθέτουν πολύ περισσότερα από αυτά που είναι απαραίτητα, εκτός του ονοματεπωνύμου. Δίνουν, για παράδειγμα ονόματα συγγενών τους, πληροφορίες για την εργασία τους, ένα ποσοστό 6% δίνει ακόμα και τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Μία επιπλέον μέθοδος προστασίας είναι η συχνή αλλαγή του κωδικού πρόσβασης, ο οποίος δεν θα πρέπει να είναι κοινός με κάποιον άλλον στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μην βάζετε τον ίδιο κωδικό σε emai και Facebook .

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)