Social media

12 Μαΐου 2014 12:23

Οι ιρανές "επαναστατούν" μέσω Facebook

Οι ιρανές πετούν τα τσαντόρ τους και ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό νοιώθοντας το πολύτιμο αίσθημα ελευθερίας, κάτι που για την πλειοψηφία του γυναικείου πληθυσμού στον πλανήτη θεωρείται αυτονόητο.

-

Σε μια σελίδα με τίτλο «Οι κλεμμένες ελευθερίες των γυναικών του Ιράν» (Stealthy freedoms of iranian women) οι γυναίκες ποζάρουν στο φακό χωρίς τσαντόρ, το οποίο είναι υποχρεωμένες να φορούν κάθε φορά που βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Οι γυναίκες από όλες τις ηλικιακές ομάδες βγάζουν φωτογραφίες με τα μαλλιά τους ελεύθερα στον αέρα κι ύστερα της «ανεβάζουν» στο Facebook, κάτι που για τις περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι ανθρώπινο αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Η σελίδα δημιουργήθηκε από την εξόριστη στη Βρετανία δημοσιογράφο Ασίχ Αλινετζάντ στις 3 Μαΐου και ήδη μετράει 93.000 φίλους. Μέσα από αυτήν, οι γυναίκες στο Ιράν μπορούν να αισθανθούν-έστω και διαδικτυακά-για λίγο ελεύθερες…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)