Γενικά

15 Ιανουαρίου 2014 12:59

Η πρώτη απόπειρα προσεδάφισης σε κομήτη

Έτοιμη για την καταδίωξη… κομήτη είναι η Rosetta, το διαστημόπλοιο της Ευρωπαϊκής Διαστημική Υπηρεσίας (ESA) που θα επιχειρήσει να στείλει μία άκατο στην επιφάνεια του.

-

Τη Δευτέρα το διαστημικό κέντρο της ESA θα «ξυπνήσει» τη Rosetta, που βρίσκεται σε «λήθαργο», περιμένοντας να πλησιάσει ο κομήτης 67P/Churyumov-Gerasimenko…

Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα ξεκινήσει μία διαστημική «καταδίωξη», η οποία -αν όλα πάνε βάσει προγράμματος- θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με την αποστολή σκάφους στην επιφάνεια του κομήτη.

Μέχρι τον Μάιο, το διαστημόπλοιο Rosetta θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει την επιφάνεια του κομήτη, προκειμένου να εντοπίσει σε πιο ακριβώς σημείο θα στείλει την άκατο να προσεδαφιστεί. Εφόσον η αποστολή στεφθεί με επιτυχία, η άκατος θα εξετάσει τα πετρώματα στην επιφάνεια του κομήτη και θα στείλει στη Γη τα αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας φιλοδοξούν να πάρουν απαντήσεις για τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)