Γενικά

10 Ιανουαρίου 2014 23:00

«Έξυπνο» χαλάκι σώζει ζωές παιδιών

Σύστημα προειδοποίησης θα επιτρέπει στο μέλλον να αποφεύγονται τραγωδίες με παιδιά «ξεχασμένα» μέσα σε αυτοκίνητα.

-


Βέλγος οικογενειάρχης, ευαισθητοποιημένος από τους θανάτους παιδιών «ξεχασμένων» μέσα σε αυτοκίνητα κάτω από τον καυτό ήλιο, κατασκεύασε ένα χαλάκι με αισθητήρες, το οποίο τοποθετείται κάτω από το παιδικό κάθισμα και συνδέεται ασύρματα με τα κλειδιά του οδηγού.

Όταν η μηχανή του αυτοκινήτου σβήσει και ο οδηγός απομακρυνθεί από το όχημα, το μπρελόκ των κλειδιών δίνει ένα πρώτο «σήμα συναγερμού».

Οι αισθητήρες από το χαλάκι μετρούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και όταν ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ο συναγερμός στα κλειδιά ηχεί δυνατότερα, ενημερώνοντας τον οδηγό ότι πρέπει να επιστρέψει αμέσως στο όχημα.

Η ιδέα για το «σύστημα συναγερμού» ανήκει στον Κένι Ντέβλιγκερ, έναν 29χρονο Φλαμανδό, πατέρα δύο παιδιών. Ο Ντέβλιγκερ υπέβαλε την ιδέα του σε διαγωνισμό που διοργάνωσαν η Opel και η διαφημιστική εταιρεία LDV United, με αντικείμενο τη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων και των επιβατών τους.

Ο μηχανισμός, που αποκαλείται «Γαβριήλ» από το όνομα του αρχαγγέλου-αγγελιαφόρου του Θεού, δεν διατίθεται ακόμη στην αγορά. Το πρωτότυπο θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του εφευρέτη του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)