EveryDay Life

30 Ιουνίου 2014 08:54

Παρακολουθώντας τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής

Ελπίδα και απογοήτευση, αδρεναλίνη και άγχος, κραυγές και συνθήματα χαράς να εναλλάσσονται με βρισίδια, ήταν μερικά από τα συναισθήματα που έζησε ο κάθε Έλληνας χθες τη νύχτα, παρακολουθώντας τον αγώνα της Εθνικής.

-

Ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα έφτασε στους «16» του Μουντιάλ. Ήταν κάτι απροσδόκητο, κάτι που λίγοι πίστευαν. Όταν συνέβη οι απανταχού Έλληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους του κόσμου πανηγυρίζοντας το.

Στον χθεσινό αγώνα με την Κόστα Ρίκα κρινόταν η πρόκριση της Εθνικής στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Στα προημιτελικά του Μουντιάλ και ήταν πολλοί αυτοί που το πίστεψαν. Πρώτοι από όλους οι παίκτες και ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η απόδοση στο παιχνίδι της ομάδας μας κράτησε την ελπίδα  ζωντανή, παρά το γκολ των αντιπάλων μας. Το γκολ του Παπασταθόπουλου στις καθυστερήσεις του αγώνα, δεν άφησε κανέναν στην καρέκλα του. Σήκωσε όλον τον κόσμο όρθιο να ουρλιάζει από χαρά.

Η αγωνία κορυφώθηκε μετά τις επόμενες χαμένες ευκαιρίες και η ώρα των πέναλτι έφτασε για να ξαναμπερδέψει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις όλων των Ελλήνων που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Ακόμα και η ήττα όμως ήταν γλυκιά, είχε περηφάνια και ψυχή μέσα της. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο μόνο ένα κερδίζει. Αλλά η ελληνική ομάδα έρχεται πίσω από την προσπάθειά της νικήτρια.

Ο φακός του Reuters κατέγραψε τους φιλάθλους της Εθνικής που παρακολούθησαν τον αγώνα, καταγράφοντας μαζί και τα σκαμπανεβάσματα τους στη διάρκειά του.

Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του κόσμου, οι Κοστορικανοί έστηναν το πανηγύρι τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)