Νέα

25 Ιουνίου 2014 18:31

«Μεθυσμένοι» από την πρόκριση οι διεθνείς μας κι όλοι οι Έλληνες

Δε λένε να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την «μεθυστική» νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και την ιστορική πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

-



Στους «επτά ουρανούς» βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι διεθνείς μας μετά την τεράστια και απόλυτα δίκαιη νίκη απέναντι στους «Ελέφαντες» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, που χάρισε στην Εθνική μας την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με το σφύριγμα της λήξης, οι Έλληνες διεθνείς ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και μαζί τους πανηγύρισαν με την ψυχή τους κι όλοι οι Έλληνες σε κάθε άκρο της γης. Σε όλες τις πόλεις της χώρας μας μέχρι την Λευκωσία, την Αστόρια, τη Γερμανία, τη Νέα Υόρκη και σε πολλά ακόμη μέρη όλοι, οι Έλληνες και φίλοι της Ελλάδας ξεχύθηκαν στους δρόμους και γιόρτασαν την ιστορική πρόκριση.



«Φωτιά» από τους πανηγυρισμούς πήρε και το Αγαθονήσι, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να πανηγυρίζει έξαλλα μαζί με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο γκολ του Γιώργου Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Εθνική μας αμέσως μετά τη νίκη, ενώ συγχαρητήρια στην Εθνική έδωσαν ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.



Ακόμη και ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγύρισε το γκολ της πρόκρισης της Ελλάδας, ενώ με τον δικό τους τρόπο έσπευσαν να το γιορτάσουν η Ελένη Φουρέιρα και η Ελεονόρα Μελέτη.



Φυσικά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υποκλίθηκαν στην Εθνική μας ομάδα για την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. «Ο Όλυμπος ήταν πολύ ψηλός για τους Ελέφαντες», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της Equipe ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα.



Πλέον άπαντες στο στρατόπεδο της Εθνικής μας κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι με την Εθνική μας με την Κόστα Ρίκα, την Κυριακή, με την "γαλανόλευκη" να έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία να γράψει ξανά ιστορία, διεκδικώντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Το γεγονός ότι η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι ήδη απόλυτα επιτυχημένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη την ομάδα του Σάντος, που εμφανίζεται πανέτοιμη για μία ακόμη μεγάλη μάχη αυτή τη φορά με τους Κοσταρικανούς.



Το πανηγυρικό κλίμα για την πρόκριση και την προσμονή των διεθνών για το επόμενο ματς με την Κόστα Ρίκα μετέφερε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στη Βραζιλία, Μιχάλης Τσώχος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)