EveryDay Life

25 Ιουνίου 2014 12:00

«Παραμιλάει» ο ξένος Τύπος με το κατόρθωμα της Εθνικής

Το εγκώμιο της Ελλάδας πλέκεται από τα ξημερώματα σε όλα τα Μέσα του κόσμου. Ευρώπη και Αμερική «υποκλίνονται» στους Έλληνες διεθνείς.

-

Αποθεώνεται η πρόκριση της Ελλάδας από τα διεθνή μέσα, τα οποία κάνουν λόγο «για ιστορική πρόκριση» της ομάδας.

«Η Ελλάδα πέρασε στη φάση των νοκ άουτ αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από μια δραματική νίκη με σκορ 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού, στον τρίτο όμιλο. Ο Γιώργος Σαμαράς παρέμεινε ψύχραιμος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τη γραμμή των πέναλτι. Η Ελλάδα πέρασε ως δεύτερη στον όμιλό της πίσω από την Κολομβία» μετέδωσε το CNN.

Οι New York Times έδωσαν έμφαση στην ψυχραιμία του Σαμαρά τη στιγμή της εκτέλεσης του πέναλτι, αναφέροντας :

«Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και έφερε την Ελλάδα στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με 2-1 έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού. Ανατράπηκε από τον Τζιοβάνι Σιο και με υποδειγματική ψυχραιμία εκτέλεσε το πέναλτι δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα».

Η  Uefa στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει: «Σαμαράς και Σάμαρης έστειλαν την Ελλάδα στην επόμενη φάση». «Στις καθυστερήσεις ο Γιώργος Σαμαράς με πέναλτι έδωσε στην Ελλάδα την πρόκριση στους 16 για πρώτη φορά στην ιστορία της», τονίζοντας παράλληλα ότι έδειξε σθένος παρά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή δύο παικτών της (Κονέ και Καρνέζη).

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η γερμανική Bild συνέκρινε το θρίαμβο της Ελλάδας με τον αποκλεισμό της Ιταλίας, γράφοντας:

«Κοιτάξτε Ιταλοί, έτσι γίνεται! Η Ελλάδα πέτυχε νίκη με 2-1 έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού. Απίστευτο: Οι μινιμαλιστές πέρασαν στην επόμενη φάση με μόλις δύο (!) τέρματα. Τις καλύτερες ευχές στην Ιταλία, που με δύο γκολ δεν τα κατάφερε! Αλλά οι Έλληνες το έκαναν πιο συναρπαστικό»,

Από την Βρετανία, τόσο το BBC όσο και η Daily Mail αναφέρθηκαν στην ιστορική νίκη της Ελλάδας

«Δραματική πρόκριση της Ελλάδας με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε από τη γραμμή του πέναλτι σφραγίζοντας την πρόκριση της Ελλάδας στη φάση των 16 και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κόστα Ρίκα», μετέδωσε το BBC.

«Η Ελλάδα πέρασε!», έγραψε με τη Daily Mail. «Εκπληκτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Φορταλέζα. Στο 90ό λεπτό ο Γιώργος Σαμαράς με την εκτέλεση πέναλτι έστειλε την Ελλάδα στους 16 του Μουντιάλ ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, και με τους Ιβοριανούς να εγκαταλείπουν άδοξα τη διοργάνωση».

Στη Γαλλία, η Equipe «ανέβασε» τους διεθνείς στον Όλυμπο κι ακόμα πιο πάνω:

«Ο Όλυμπος ήταν πολύ ψηλός για τους Ελέφαντες. Οι Θεοί ήταν με τους Έλληνες. Με νίκη το τελευταίο λεπτό έναντι της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1 η Ελλάδα θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην φάση των 16 του Μουντιάλ και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα».

Ενώ η αθλητική ιταλική εφημερίδα Corriere dello sport ανέφερε ότι «H Ελλάδα εξάλειψε την Ακτή Ελεφαντοστού».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)