Νέα

25 Ιουνίου 2014 02:27

«Η συνέχεια στο Μουντιάλ θα είναι ακόμη καλύτερη για την Ελλάδα»

Ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στη Βραζιλία, Μιχάλης Τσώχος, περιγράφει το πανηγυρικό κλίμα για την πρόκριση και την προσμονή των διεθνών για το ματς με την Κόστα Ρίκα.

-

Του Μιχάλη Τσώχου

Ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς μας το είπαν και το έκαναν. Έγραψαν ιστορία στη Φορταλέζα, στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, σε ένα παιχνίδι στο οποίο έσπασαν καρδιές. Ένα παιχνίδι, στο οποίο η Ελλάδα είχε τρία δοκάρια και άλλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Η τύχη της είχε γυρίσει την πλάτη. Σε μία από τις αντεπιθέσεις της πάντα επικίνδυνης Ακτής Ελεφαντοστού ήρθε η ισοφάριση. Και ενώ όλα έδειχναν χαμένα, με τους Ιβοριανούς να πανηγυρίζουν για την πιθανή τους πρόκριση στους «16», ήρθε η φάση στο 93’ με το κερδισμένο πέναλτι από τον Γιώργο Σαμαρά.

Χάρη στην «Ολύμπια» ψυχραιμία του άσου της Ελλάδας, έγινε το 2-1. Ξέφρενα ήταν τα πανηγύρια σε όλο το γήπεδο, από όλους τους διεθνείς, στον πάγκο…

Η Ελλάδα είναι εδώ, η Ελλάδα παλεύει, η Ελλάδα έχει ψυχή και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Επόμενος αντίπαλος είναι η Κόστα Ρίκα. Την Κυριακή στο Ρεσίφε, ίσως έχει ακόμα ιστορία αυτό το Μουντιάλ. Πάντως, για πρώτη φορά, δικαιολογημένα πανηγυρίζουμε την πρόκρισή μας στους «16».

Κριτική δεν αξίζει να γίνει για τους παίκτες. Όλοι τους ήταν καταπληκτικοί, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Με τόσες αντιξοότητες, με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, παρ’ όλα αυτά κατέθεσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο και πήραν μία πανάξια πρόκριση. Μία δικαιότατη νίκη απέναντι στην ομάδα του Γιάγια Τουρέ, του Ντιντιέ Ντρογκμπά και των υπολοίπων παικτών της Ακτής.

Η συνέχεια ακόμη καλύτερη…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)