Νέα

24 Ιουνίου 2014 15:00

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική μας…

Την ιστορική πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου αναζητά απόψε (23:00) η Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού.

-



Η «γαλανόλευκη» σε ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» με την Ακτή Ελεφαντοστού θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, προκειμένου να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη.

Η Εθνική μας θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να πάρει την μεγάλη πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρειάζεται όμως και να μην νικήσει η Ιαπωνία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου με την Κολομβία.

Με δεδομένο ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται οπωσδήποτε να σκοράρει, ο Φερνάντο Σάντος τις τελευταίες ημέρες έχει ρίξει το βάρος στην δημιουργία και την επιθετική γραμμή της «γαλανόλευκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός, που δεν υπολογίζει μόνο τον τιμωρημένο Κώστα Κατσουράνη, έστειλε το μήνυμα νίκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Μοναδικός μας σκοπός είναι να σκοράρουμε και να κερδίσουμε», ήταν το σύνθημα που… σάλπισε ο Σάντος ενόψει του «τελικού» με τους «Ελέφαντες», δείχνοντας το αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο της Εθνικής.

Όσον αφορά στα πλάνα του για την αρχική ενδεκάδα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας χρησιμοποίησε και στην τελευταία προπόνηση τον Χριστοδουλόπουλο στο αριστερά, με τον Γιώργο Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά.

Η τριάδα αυτή δείχνει να είναι η επικρατέστερη για την αρχική σύνθεση, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και αλλαγές, εφόσον προτιμηθεί ο Μήτρογλου ή ο Γκέκας στην κορυφή, οπότε ο Σαμαράς θα πάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Σε αυτή την περίπτωση εκτός θα μείνει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Καρνέζης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Χολέμπας. Τη θέση του τιμωρημένου Κατσουράνη θα πάρει εκτός απροόπτου ο Καραγκούνης, ενώ δίπλα του θα βρεθούν οι Μανιάτης και Κονέ.






Το κλίμα από το στρατόπεδο της Εθνικής μας μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στη Βραζιλία, Μιχάλης Τσώχος:




12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)