Νέα

21 Ιουνίου 2014 23:36

Χωρίς «Φαν» η Ολλανδία για πρώτη φορά από το 1996

Μετά από 221 αγώνες, η Εθνική Ολλανδίας θα παραταχθεί κόντρα στη Χιλή χωρίς παίκτη του οποίου το επώνυμο αρχίζει από Φαν.

-

Η απουσία, λόγω τιμωρίας, του αρχηγού Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο ματς της Δευτέρας με τη Χιλή, δημιουργεί μία ασυνήθιστη συγκυρία για την Εθνική Ολλανδίας. Για πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια, οι «Οράνιε» θα παραταχθούν στο γήπεδο χωρίς ούτε έναν ποδοσφαιριστή του οποίου το επώνυμο να αρχίζει από Φαν.

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1996, σε ένα φιλικό με την Εθνική Κίνας, πριν από 221 αγώνες. Έκτοτε, η Εθνική Ολλανδίας είχε πάντα τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή του οποίου το επώνυμο ξεκινούσε από Φαν. Κατά σύμπτωση αυτό το σερί θα σπάσει με ομοσπονδιακό τεχνικό του οποίου το επώνυμο αρχίζει από Φαν… τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Ειδικότερα, σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, την τελευταία φορά που η Εθνική Ολλανδίας παρατάχθηκε χωρίς ούτε έναν ποδοσφαιριστή του οποίου το όνομα να αρχίζει από Φαν… γνώρισε την ήττα. Ήταν στο Μουντιάλ του 1994, όταν απέναντι της βρήκε το Βέλγιο, το οποίο είχε στη σύνθεσή του τον Φράνκι Φαν Ντερ Έλστ.

Οι Ολλανδοί στερήθηκαν λόγω τραυματισμού σε αυτό το Μουντιάλ τον Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, ενώ εκτός αποστολής άφησε ο Φαν Χάαλ τον αμυντικό Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ.

Παραδοσιακά η Εθνική Ολλανδίας είχε «αστέρια», των οποίων το επώνυμο άρχιζε από Φαν… Από τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και τον Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, μέχρι τον θρυλικό Μάρκο Φαν Μπάστεν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)