Νέα

15 Ιουνίου 2014 23:52

«Καθάρισαν» άνετα οι «τρικολόρ» στην πρεμιέρα

Με "εκτελεστή" τον Μπενζεμά η Γαλλία μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον αγώνα με την Ονδούρα, επικρατώντας εύκολα με 3-0 στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ.

-



Οι «τρικολόρ» μπήκαν… αγριεμένοι στον αγωνιστικό χώρο και με πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά, που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ, επιβλήθηκαν με 3-0 της Ονδούρας και ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στον 5ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ανεβαίνοντας στην κορυφή του γκρουπ μαζί με την Ελβετία.

Οι Γάλλοι έψαξαν από το ξεκίνημα το γκολ που θα απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας, όμως το οριζόντιο δοκάρι τους σταμάτησε δύο φορές, μία στο 15΄ και μία στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Γαλλία συνέχισε να πιέζει και λίγο πριν το τέλος (43΄) κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, αλλά και την αποβολή του Παλάσιος, που ανέτρεψε τον Πογκμπά μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπενζεμά, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του στο 45΄.

Με… φόρα από το πρώτο μέρος, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε ακόμη πιο ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό μετά από δικό του σουτ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια στον Βαγιαδάρες (αυτογκόλ).

Η Γαλλία, με δεδομένο και το αριθμητικό πλεονέκτημα, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 72ο λεπτό έφτασε και στο 3ο γκολ με τον Μπενζεμά και πάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Από κει και πέρα, οι «τρικολόρ» κατέβασαν ρυθμούς, διατηρώντας άνετα το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Εβρά, Βαράν, Σακό, Ντεμπισί, Καμπάιγ (65’ Μαβουμπά), Ματουιντί, Πογκμπά (57’ Σισοκό), Γκριεζμάν, Βαλμπουενά (77’ Ζιρού), Μπενζεμά.

Ονδούρα: Βαγιαδάρες, Ιζαγκίρε, Φιγκερόα, Μπερνάρντες (46’ Ο. Τσάβες), Μπέκελες, Γκαρίδο, Ο. Παλάσιος, Εσπινόσα, Ναχάρ (58’ Κλάρος), Μπένγκτσον (46’ Γκαρσία), Κόστλι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)