Νέα

13 Ιουνίου 2014 23:52

«Υπερηχητική» η Ολλανδία, 5-1 την πρωταθλήτρια κόσμου

Οι Ολλανδοί ταπείνωσαν τους Ισπανούς με 5-1 και πήραν μία άτυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2010 στη Νότια Αφρική.

-

 

Ποιος είδε τους Ολλανδούς και δεν φοβήθηκε... Οι «οράνιε» έδειξαν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, διασύροντας την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία με το εμφατικό 5-1.

Τι κι αν οι Ισπανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο στο 27ο λεπτό; Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Φαν Πέρσι με φαντεζί κεφαλιά-ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1.

Κανείς δε φανταζόταν πως το δεύτερο ημίχρονο θα εξελισσόταν σε έναν πραγματικό εφιάλτη για την Ισπανία. Ο Ρόμπεν στο 53’ έδωσε προβάδισμα στους «ιπτάμενους» Ολλανδούς και στο 64 ο Ντε Φράι με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 3-1.

Οι παίκτες του Φαν Χάαλ δε χαλάρωσαν ούτε στιγμή και κυνηγούσαν το γκολ σε κάθε επίθεση. Ήταν φανερό πως ήθελαν να ταπεινώσουν τους αντιπάλους τους και το κατάφεραν. Ο Φαν Πέρσι εκμεταλλεύθηκε ολέθριο λάθος του Κασίγιας, για να πετύχει το τέταρτο γκολ της ομάδας του στο 72’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Άριεν Ρόμπεν, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 80’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία: Κασίγιας, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (62’ Πέδρο), Τσάβι, Σίλβα (78’ Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (62’ Τόρες).

Ολλανδία: Σίλεσεν, Ίντι, Φλάαρ, Ντε Φράι (Βέλτμαν), Γιάνμαατ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκούζμαν (62’ Γουινάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79’ Λενς).

Στο ματς που έγινε νωρίτερα, το Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν.

Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)