Γενικά

23 Νοεμβρίου 2018 18:43

Θρήνος για την πανέμορφη Κρητικιά, που ήταν η πρώτη Σταρ Ελλάς

Έφυγε από η ζωή η καλλονή από τα Χανιά που στέφθηκε Β' Μις Υφήλιος.

Θρήνος για την πανέμορφη Κρητικιά, που ήταν η πρώτη Σταρ Ελλάς
-

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών η Νταίζη Μαυράκη, η Κρητικιά καλλονή που ήταν η πρώτη Σταρ Ελλάς μετά τον πόλεμο, ενώ το 1952 στέφθηκε Β' Μις Υφήλιος.

Η Νταίζη Μαυράκη, είχε προτάσεις για σταδιοδρομία ως ηθοποιός του Χόλυγουντ, τις οποίες ωστόσο απέρριψε καθώς δεν ήθελε να μείνει μακριά από την πατρίδα της.

Σπούδασε ενδυματολογία και σκηνοθεσία στη Βιέννη  και ήταν παντρεμένη με τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών

Νταίζη Μαυράκη - Σταρ Ελλάς

Η Νταίζη Μαυράκη είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Χανιά. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, ταξίδεψε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στο Κολωνάκι, στη Δεξαμενή.

Νταίζη Μαυράκη - Σταρ Ελλάς

H Μαυράκη είχε πάρει μέρος στα πρώτα ελληνικά καλλιστεία πραγματοποιήθηκαν το 1952 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», καθώς ο θείος της έστειλε φωτογραφία της και αμέσως την κάλεσαν να περάσει από την επιτροπή. Ήταν 17 χρονών και μαθήτρια στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.

Νταίζη Μαυράκη - Σταρ Ελλάς

Στέφθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ Μις Ελλάς βγήκε η Βιργινία Πετιμεζάκη και ακολούθησε η Χαρούλα Γεωργατζά.

Ταξίδεψε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου εξελέγη 3η Μις Υφήλιος (β’ αναπληρωματική) χάνοντας την πρωτιά για μια ψήφο από τη Φιλανδέζα Αrmi Kuusela.

Νταίζη Μαυράκη - Σταρ Ελλάς

Μετά τα καλλιστεία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Universal αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς δεν άντεχε να βρίσκεται μακριά από την οικογένεια της.

Συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια» και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Νταίζη Μαυράκη - Σταρ Ελλάς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)