Γενικά

08 Αυγούστου 2017 22:13

Ο Γιάννης Σπανός για την Αρλέτα: Ήμασταν ένα σώμα, μία ψυχή

Συντετριμμένος ο συνθέτης, μιλά για την επί 50 και πλέον χρόνια φίλη του, για την γνωριμία και την πορεία της στον χώρο.

Ο Γιάννης Σπανός για την Αρλέτα: Ήμασταν ένα σώμα, μία ψυχή
-

«Με την Αρλέτα ήμασταν ένα σώμα, μία ψυχή» δήλωσε συντετριμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Σπανός, ο δημιουργός της μεγάλης της επιτυχίας «Μία φορά θυμάμαι», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου.

«Η Αρλέτα, ο Παπαστεφάνου κι εγώ ξεκινήσαμε μαζί το 1962 με το Νέο Κύμα. Ήμασταν μία παρέα μαζί με τον Κώστα Κοτούλα» είπε ο δημιουργός της Τρίτης Ανθολογίας, που τραγούδησε -μεταξύ άλλων- η Αρλέτα μαζί με τον Κώστα Καράλη.

Ο Γιάννης Σπανός, μιλώντας με σπασμένη φωνή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την Αρλέτα, τη χαρακτήρισε μοναδική και προσέθεσε: «Καμία άλλη δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Η Αρλέτα είχε αγαπηθεί και από τη νέα γενιά».

Συγκλονισμένος εξομολογήθηκε: «Έμαθα για τον θάνατό της εδώ στο Κιάτο όπου βρίσκομαι. Είμαι συντετριμμένος. Πάλεψε μέχρι την τελευταία της στιγμή για να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Είχε διαύγεια, είχε χιούμορ. Η Αρλέτα ήταν ένα πειραχτήρι, ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, και στη ζωγραφική. Ζούσε μόνη της. Στην αρχή ήταν Εξαρχιώτισσα, στη συνέχεια έγινε Κυψελιώτισσα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)