Γενικά

28 Ιουνίου 2017 18:14

Η “Wonder Woman” για την άδικη κριτική στον ρομαντισμό των action movies (βίντεο)

Η σκηνοθέτης της ταινίας μιλά για το πώς οι υπερήρωες, είναι για την ίδια, οι συνεχιστές των αρχαιοελληνικών θεών στο σύγχρονο κόσμο.

Η “Wonder Woman” για την άδικη κριτική στον ρομαντισμό των action movies (βίντεο)
-

Ποτέ δεν ήταν εύκολοι οι καιροί για τις υπερ – ηρωίδες. Έτσι και το βάρος της επιτυχίας της Wonder Woman ήταν τεράστιο καθώς επίσης και της  Gal Gadot που την υποδύεται.

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της 32χρονης Ισραηλινής έγινε το 2009 στο τέταρτο ‘Fast & Furious’, αλλά η ταινία, παρότι μέρος ενός ήδη επιτυχημένου franchise, δεν τη βοήθησε να κάνει λιγότερες οντισιόν.

«Άλλη μία αποτυχημένη οντισιόν» σκέφτηκε η προκαταβολικά νευριασμένη Gal Gadot όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από τον ατζέντη της για την επικοινωνία που είχε κάνει μαζί του ο Zack Snyder σχετικά με έναν ανώνυμο ρόλο.

Όμως τελικά η ιστορία του box office έγραψε άλλα μετά την πρεμιέρα του ‘Wonder Woman’.

Από την άλλη, ο Chris Pine ήξερε και από επιτυχία και από blockbuster.

Με το 'Star Trek' και δουλειές όπως το υποψήφιο για 4 Όσκαρ ‘Hell or High Water’, έχει ήδη τους πολλά υποσχόμενους καρπούς των ‘Outlaw King’, ‘All the Old Knives’ και ‘A Wrinkle in Time’.

Η Wonder Woman και ο Steve Trevor μίλησαν στο PopCode για την άδικη κριτική στον ρομαντισμό των action movies με πρωταγωνίστριες γυναίκες και το διαχρονικό μήνυμα της ειρήνης, αφού υποδέχθηκαν την δημοσιογράφο με «“efkaristo”, “parakalo”, “geia sou, geia sou” “Santorini!” και “MYKONOS!».

Patty Jenkins: η πραγματική Wonder Woman της DC

Μιλήσαμε πρόσωπο με πρόσωπο με την σκηνοθέτιδα της 'Wonder Woman' για τις Αμαζόνες και το Χόλιγουντ.

Με πατέρα στρατιωτικό και μητέρα περιβαλλοντολόγο, η Patty Jenkins έζησε μέχρι τα 6 σε 15 διαφορετικές χώρες ενώ ανακάλυψε την μεγάλη της αγάπη για την μυθοπλασία  στα 7 της, όταν είδε μια γυναίκα να μεταμορφώνεται σε Αμαζόνα στην μικρή οθόνη.

Σπούδασε ζωγραφική στη Νέα Υόρκη ενώ στα 27 της βρέθηκε σε μία από τις καλύτερες σχολές κινηματογράφου, στο AFI Conservatory του Λος Άντζελες.

Δύο χρόνια μετά την απόφοιτησή της έκανε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία η οποία χάρισε ένα Όσκαρ Α΄Γυναικείου ρόλου στη Charlize Theron.

Από εκείνη την ταινία και τον αντισυμβατικό ρόλο της Theron,  ήταν εμφανές πως η Jenkins δε θα δούλευε ποτέ με όρους άλλων.

Δε συμβιβάστηκε όταν το σινεμά τράβηξε το χαλί κάτω από τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, δεν εγκατέλειψε τα σενάριά της την ίδια περίοδο (θέλει ακόμα να γυρίσει το ‘I Am Superman’ με τον Ryan Gosling που παλεύει εδώ και μία δεκαετία), και δεν έμεινε στο ‘Thor: The Dark World’ γιατί η εικόνα της Marvel για την ταινία ήταν εντελώς διαφορετική από τη δική της και δεν ήθελε ένα πιθανό κακό αποτέλεσμα να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των γυναικών σκηνοθετών στο Χόλιγουντ.

Η ώρα της ήρθε, επιτέλους, χάρη στο 'Wonder Woman'. Το PopCode την συνάντησε στο Ritz Cartlon της Νέας Υόρκης και μίλησε για το πρότζεκτ που περιμέναμε μια ζωή ενώ εκμυστηρεύτηκε πως για την ίδια οι υπερήρωες είναι, για την ίδια οι συνεχιστές των αρχαιοελληνικών θεών στο σύγχρονο κόσμο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)