Εκδηλώσεις

13 Μαΐου 2016 08:14

Eurovision 2016: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη βραδιά

Ποιες χώρες προκρίθηκαν από τον β ημιτελικό. Όλες οι υποψήφιες χώρες. Τι αλλάζει φέτος στον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων.

Eurovision 2016: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη βραδιά
-

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη μεγάλη βραδιά του 61ου διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιείται στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο του β' ημιτελικού, άλλες 10 χώρες προκρίθηκαν στον τελικό και ρίχνονται και επίσημα στη μάχη για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, το Σάββατο 14 Μαΐου.

Οι χώρες που προκρίθηκαν είναι η Λετονία, η Πολωνία, το Ισραήλ, η Σερβία, η Λιθουανία, η Αυστραλία, η Βουλγαρία, η Ουκρανία, η Γεωργία και το Βέλγιο.

Συνολικά 26 χώρες συμμετέχουν στον τελικό της Eurovision. Έτσι, εκτός από τις παραπάνω 10, συμμετέχουν η Κύπρος, το Aζερμπαϊτζάν, η Ρωσία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Αυστρία, η Αρμενία, η Τσεχία και η Μάλτα. Στον τελικό πέρασαν κατευθείαν η διοργανώτρια Σουηδία και οι: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία.

Φέτος, αλλάζει ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων, προκειμένου ο νικητής του διαγωνισμού να μην γνωρίζει από νωρίς ότι προηγείται, αλλά να μάθει στο τέλος της βραδιάς την επιτυχία του. Έτσι, θα κορυφώνεται η αγωνία τόσο για τους υποψηφίους, όσο και για τους τηλεθεατές.

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα ανακοινώνεται στο εξής σε τρία στάδια. Συγκεκριμένα, στο πρώτο οι 42 χώρες που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς τους έως το δέκα. Στη συνέχεια οι κριτικές επιτροπές θα δίνουν τους 12 βαθμούς και στο τρίτο στάδιο θα προσμετρώνται οι βαθμοί των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους.

AP - Eurovision 2016 - Στοκχόλμη - Σουηδία

AP - Eurovision 2016 - Στοκχόλμη - Σουηδία

AP - Eurovision 2016 - Στοκχόλμη - Σουηδία

AP - Eurovision 2016 - Στοκχόλμη - Σουηδία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)