Υγεία

24 Δεκεμβρίου 2015 21:17

Μην παίρνετε “στην πλάκα” την πλάκα των δοντιών σας

Αντιμετωπίστε, με σωστό τρόπο και τα κατάλληλα εργαλεία, τον πιο «ύπουλο» εχθρό της στοματικής υγιεινής, που απειλεί μονίμως την υγεία δοντιών και ούλων.

Μην παίρνετε “στην πλάκα” την πλάκα των δοντιών σας
-

Κάθε άλλο παρά «στην πλάκα» πρέπει να παίρνει ο καθένας μας την οδοντική πλάκα. Δεν πρόκειται για «παιχνίδι» που μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά για μια μόνιμη απειλή της υγείας δοντιών και ούλων. 

Οδοντική πλάκα αποκαλείται το «στρώμα» που εμφανίζεται - και εφόσον δεν αντιμετωπιστεί συστηματικά και με τα κατάλληλα εργαλεία, όπως οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και τα άλλα προϊόντα της Oral-B - «καλύπτει» την επιφάνεια των δοντιών.

Αρχίζει να συγκεντρώνεται στην περιοχή μεταξύ των δοντιών και των ούλων, με «αγαπημένο πρώτο στέκι» την περιοχή των πίσω δοντιών. Είναι μια κολλώδης, υποκίτρινη μάζα μικροβίων, που δημιουργείται από αποικίες βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών, σάλιο, νεκρά κύτταρα και υπολείμματα τροφών.

Χωρίζεται σε δύο τύπους, αυτήν που αναπτύσσεται επάνω στα ούλα και στα δόντια και την πιο «ύπουλη» κι επικίνδυνη, η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα στα ούλα και τις ρίζες των δοντιών.

Αν δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, η πλάκα συμβάλλει στην δημιουργία:

  • Τερηδόνας, λόγω της απασβεστίωσης της αδαμαντίνης
  • Ουλίτιδας (τελικό στάδιο της η απώλεια δοντιών)
  • Πέτρας
  • Άσχημης αναπνοής
  • Στοματίτιδας

ΔΟΝΤΙΑ - ORAL-B - ηλεκτρική οδοντόβουρτσα - οδηγίες

Το αντίδοτο υπάρχει και κρύβεται στον συνδυασμό συστηματικού-σωστού βουρτσίσματος των δοντιών  και κατάλληλων εφοδίων, όπως αυτά της πλήρους και αξιόπιστης γκάμας της Oral-B, που διαθέτει, μεταξύ άλλων ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες που «κάνουν μόνες τους» την …δουλειά, οδοντόκρεμες με λευκαντική δράση, οδοντικό νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια και όσα χρειάζεται κάποιος για να διασφαλίσει ότι καταπολεμά με τον καλύτερο τρόπο την οδοντική πλάκα. 

Η θωράκιση του οργανισμού μας απέναντι στην οδοντική πλάκα, που αποτελεί την βάση για την δημιουργία τερηδόνας και ουλίτιδας, των μεγαλύτερων «πληγών» της στοματικής υγιεινής, δεν είναι «παιχνίδι».

Όμως, με τακτική φροντίδα και με τα μέσα που προσφέρει σε όλους μας η Oral-B, η στοματική υγιεινή μπορεί να γίνει «παιχνιδάκι».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)