Γενικά

13 Νοεμβρίου 2015 21:18

Αστρονομική τιμή για το διαμάντι του Μπλε Φεγγαριού

Η δημοπρασία του οίκου Sotheby's, στη Γενεύη, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Πόσο πωλήθηκε το μπλε διαμάντι και ποια η ταυτότητα του αγοραστή.

Αστρονομική τιμή για το διαμάντι του Μπλε Φεγγαριού
-

Ένα εκπληκτικό μπλε διαμάντι, βάρους 12,03 καρατίων, είναι πλέον το πιο ακριβό κόσμημα που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Πρόκειται για ένα σπάνιας ομορφιάς διαμάντι, με ζωηρό μπλε χρώμα και άψογη κοπή, το οποίο αγόρασε ένας άνδρας από το Χονγκ Κονγκ έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's, στη Γενεύη, την περασμένη Τετάρτη.

Το εν λόγω διαμάντι ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Cullinan της Νότιας Αφρικής τον Ιανουάριο του 2014 από την εταιρεία Petra Diamonds. Αρχικά, η αξία του διαμαντιού υπολογιζόταν μεταξύ 35 και 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας όμως εξέπληξε ακόμη και την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ορυχείου.

Ο πλειοδότης του μοναδικού αυτού διαμαντιού που σαγηνεύτηκε από την εκτυφλωτική ομορφιά του, το μετονόμασε ήδη σε "Blue Moon of Josephine". Δηλαδή, το "μπλε φεγγάρι της Ιωσηφίνας", καθώς αυτό είναι το όνομα της κόρης του στην οποία και το χάρισε!

Τα μπλε διαμάντια είναι από τα πιο σπάνια που υπάρχουν στον κόσμο και αποτελούν περίπου το 0,1% όλων των διαμαντιών που ανακαλύπτονται κάθε χρόνο. Η Petra Diamonds, έχει βρει μόλις τέσσερα από τότε που ανέλαβε το ορυχείο Cullinan, πριν από επτά περίπου χρόνια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)