Γενικά

21 Ιουλίου 2015 22:55

Αποθεώνει την Ελλάδα η Die Zeit

«Η Ελλάδα αποτελεί τέλειο συνδυασμό θάλασσας, ηλιοθεραπείας, παιδείας και φιλοσοφίας».

-


«Say Greeeeeeece» τιτλοφορείται το άρθρο της εφημερίδας Die Zeit, μέσω του οποίου προτρέπει τους Γερμανούς να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. 

«Η Ελλάδα αποπνέει πολιτισμό, χωρίς να πιέζει τον επισκέπτη με την ιστορία της. Είναι ο τέλειος συνδυασμός θάλασσας, ηλιοθεραπείας, παιδείας και φιλοσοφίας. Ο τουρισμός δεν είναι λοιπόν άδικα ο πιο σημαντικός κλάδος της οικονομίας της», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Η Die Zeit διερωτάται «αν ο κόσμος ήταν τόσο μικρός που χωρούσε μόνο μία χώρα για διακοπές, ποια θα έπρεπε να είναι» και απαντά: «η Ελλάδα». 

«Αυτή τη στιγμή η χώρα περνάει δύσκολους καιρούς και φυσικά η κρίση είναι φανερή και στους επισκέπτες» προσθέτει  η εφημερίδα  αλλά παροτρύνει τους Γερμανούς τουρίστες να υποστηρίξουν μια “ταλαιπωρημένη” χώρα και τους διαβεβαιώνει «είναι  ευπρόσδεκτοι αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα». 

Δίνει, μάλιστα, κι ένα επιπλέον κίνητρο στους αναγνώστες της. Τους καλεί να στείλουν καρτ-ποστάλ και φωτογραφίες από την Ελλάδα, περιγράφοντας τις εντυπώσεις τους, υποσχόμενη ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα δημοσιεύσει τις καλύτερες φωτογραφίες σε ένα άλμπουμ ειδικά για την Ελλάδα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)