Γενικά

20 Μαΐου 2015 18:19

Κάννες: Έριξαν «πόρτα» σε γυναίκες που δεν φορούσαν τακούνια

Σφοδρές αντιδράσεις από διάσημους ηθοποιούς και όχι μόνο. Τι απαντά ο επικεφαλής του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών.

-

 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες στην πρεμιέρα της ταινίας «Carol» στο Φεστιβάλ των Καννών απαγορεύτηκε η είσοδος σε γυναίκες που δεν φορούσαν ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Το BBC επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού Screen, το οποίο αναφέρει ότι δεν επετράπη η πρόσβαση στο κόκκινο χαλί σε κυρίες μέσης ηλικίας που δεν φορούσαν τακούνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία παραγωγός αλλά και η σύζυγος του σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια χρειάστηκε να αλλάξουν παπούτσια, για να τους επιτραπεί η είσοδος στον χώρο του φεστιβάλ.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν τις αντιδράσεις διάσημων ηθοποιών και όχι μόνο, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

«Προφανώς είναι κάτι πολύ απογοητευτικό», σχολίασε η ηθοποιός Εμιλι Μπλαντ, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή της «όλες θα έπρεπε να φορούν ίσια παπούτσια διαρκώς». Ο σκηνοθέτης Ντένις Βιλνέβ από την άλλη αστειεύτηκε ότι εκείνος και οι δύο άνδρες πρωταγωνιστές της ταινίας του, ο Μπενίσιο ντελ Τόρο και ο Τζον Μπρόλιν, θα φορέσουν ψηλοτάκουνα παπούτσια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πάντως, μετά το κύμα επικριτικών σχολίων, ο επικεφαλής του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, Θιερί Φρεμό,  με σχετική ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο Twitter θέλησε να δώσει ένα τέλος. «Η φήμη ότι είναι προϋπόθεση να φοράει μία γυναίκα τακούνια ώστε να παρακολουθήσει τις ταινίες είναι ανυπόστατη» έγραψε  χαρακτηριστικά ο ίδιος, αναφερόμενος στον κύριο χώρο του φεστιβάλ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)