Σινεμά

24 Μαρτίου 2015 21:35

Τα βραβεία του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Ποιοι είναι οι νικητές των βραβείων του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που απονεμήθηκαν στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό;

-

Απονεμήθηκαν και φέτος τα βραβεία κοινού και κριτικής επιτροπής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα.

Η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Οι αγωνιστές / Les combattants» του Τομά Καγιέ. O Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝ), η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη για το TV5 MONDE, μαζί με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Πάνο Κούτρα, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο της εταιρείας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει χρηματική και υλική υποστήριξη, από το TV5 MONDE και τον ΟΠΑΝ, στην προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Το Βραβείο Κοινού Fischer 2015 απέσπασε η τρυφερή ταινία του Ερίκ Λαρτιγκό, «Οικογένεια Μπελιέ / La famille Belier», που προβλήθηκε κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ. Το βραβείο παρέλαβε ο Δημήτρης Βαρουξής, διευθυντής Marketing της ODEON, εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα.

Και φέτος η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ αποφάσισε να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία «Μακριά από τους ανθρώπους / Loin des homes», του Νταβίντ Ολχόφεν, η οποία έχει πάρει διανομή στην Ελλάδα από την εταιρεία One from the heart.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)