Γενικά

20 Φεβρουαρίου 2015 19:57

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Πολλές προτάσεις, με ή χωρίς χρώμα αποκριών, περιλαμβάνονται στο ψυχαγωγικό μενού του Σαββατοκύριακου.

-

Κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις και φυσικά οι καλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις για να διασκεδάζατε με τα παιδιά είναι οι προτάσεις για να «υποδεχτείτε» τη Σαρακοστή με άλλο… αέρα!

ΣΙΝΕΜΑ

Μία νέα πολεμική περιπέτεια-βασισμένη σε αληθινά γεγονότα- του βραβευμένου με Όσκαρ ο Κλιντ Ίστγουντ, ένα βαθιά πολιτικό φιλμ της Ρονίτ Ελκαμπέτζ και οι νέες περιπέτειες του Μπομπ Σφουγγαράκη είναι οι ταινίες που «φιλοξενούνται» στις αίθουσες και σας περιμένουν.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που προβάλλονται στους κινηματογράφους.

ΘΕΑΤΡΟ

Ευτυχισμένες μέρες του Σάμουελ Μπέκετ στο Εθνικό

"Ευτυχισμένες μέρες", ένα από τα κορυφαία και εμβληματικά έργα του νομπελίστα Σάμουελ Μπέκετ, παρουσιάζεται στο Μικρό REX - Σκηνή "Κατίνα Παξινού"  σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη, με τη Σοφία Φιλιππίδου στον ρόλο της Γουίννυ.

Στη μέση ενός ασφυκτικά γυμνού τοπίου, η Γουίννυ επιδίδεται με τελετουργική ευλάβεια στην επανάληψη της καθημερινής ρουτίνας. Βυθισμένη μέχρι τη μέση σ’ έναν χωμάτινο λόφο που ολοένα και περισσότερο την καταπίνει, φλυαρεί αδιάκοπα, βουρτσίζει τα δόντια της, ψελλίζει μισοξεχασμένες προσευχές, ενώ ο ήχος από το ξυπνητήρι σηματοδοτεί την έναρξη και τη λήξη μιας ακόμη «ευτυχισμένης μέρας». Ο Γουίλλυ, μοναδικός αποδέκτης του ατέρμονου μονολόγου της, επιτείνει με τη σιωπή του την εικόνα της μοναξιάς και των κατακερματισμένων σχέσεων.

Ο Ληστής του Δημήτρη Μανιάτη

"Ο Ληστής" - Πρωτότυπο έργο του Δημήτρη Μανιάτη (ή μονόλογος) σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη.

Δεν ξέρουμε ποιος είναι. Ο θρυλικός Γιαγκούλας; Ο Νταβέλης; Ένας από τα τρομερά αδέλφια Ρέντζου, ο Θωμάς Γκαντάρας; Ο ληστής με τις γλαδιόλες; Ο Παλαιοκώστας; Ένα πρόσωπο που εμπεριέχει όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα ή τίποτε από όλα αυτά παρά ένας τρελός που παραληρεί για μια ζωή που φαντάστηκε πως έγινε κάπως έτσι;

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη. Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται την δική της ιστορία, την δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του.

Με ένα παραληρηματικό φλας μπακ οι εικόνες μιας ακραίας ζωής στην ύπαιθρο και στα όρη, παρατάσσονται μπροστά μας από την αφήγηση του κοινωνικού ληστή. Και κάπου μέσα στις μάχες, τα καρτέρια, τις ψαλμωδίες ληστρικών τραγουδιών ακαπέλα από τον ίδιο, τις συμπλοκές, τις διαπραγματεύσεις, δεσπόζει η εικόνα της ερωμένης. Της γυναίκας που αγάπησε, του έδινε κουράγιο η ίδια της η ύπαρξη και δεν πρόλαβε ούτε να της το πει.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαριέττα Φαφούτη & Band στο Gazarte

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, φορέστε τις πιο φαντεζί πιτζάμες, πάρτε το αγαπημένο σας μαξιλάρι και ελάτε να συναντήσετε την Μαριέττα Φαφούτη και την 8μελή μπάντα της! Το χρυσό κορίτσι της ποπ μετατρέπει το live stage του Gazarte σε χορευτικό υπνοδωμάτιο της Αθήνας, γεμάτο φλογερές pop, soul και r’n’b στιγμές! Highlight της βραδιάς, το "Papa I'll fly”, το νέο τραγούδι-ευχή για το 2015 και το "Robin" που κυκλοφόρησε στη νέα συλλογή του Γιώργου Μουχταρίδη, ”The bright side of the road" Vol. 3. Το μουσικό ντελίριο συνεχίζεται στον 1ο όροφο του Gazarte με τους παραγωγούς του Pepper 96.6 να δίνουν τον χορευτικό τόνο της βραδιάς!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

In-Edit International Music Documentary Film Festival

Αυτό το Φλεβάρη το In-Edit International Music Documentary Film Festival, επιστρέφει στην Ελλάδα! Η Parenthesis, παρουσιάζει για δεύτερη φορά το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, αυτή τη φορά όμως και στην Αθήνα. Από τις 19 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2015 σπουδαίοι μουσικοί, ιστορίες και νότες που έγραψαν ιστορία, συναντιούνται στο In-Edit Greece 2015 - Athens Edition. Για επτά μέρες, στον κινηματογράφο Odeon Όπερα, το In-Edit Greece θα παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η παραγωγή μουσικού ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν ξένες παραγωγές μουσικών ντοκιμαντέρ πρώτης προβολής, ενώ το πρόγραμμα προβολών θα συμπληρώσει το ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου θα παρουσιαστεί ό,τι πιο φρέσκο έχει να δείξει η εγχώρια παραγωγή. Εκτός από τις ταινίες όμως, το πρόγραμμα του In-Edit, περιλαμβάνει μία σειρά από δυναμικά παράλληλα γεγονότα (συναυλίες, dj sets, showcases, conferences) που δημιουργούν μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία για όλους!

ΧΟΡΟΣ

Χορεύω για μένα, για σένα, για μας

Ο πολιτιστικός σύλλογος ARTIBUS σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει την παράσταση "Χορεύω για μένα, για σένα, για μας".

8 ομάδες, 35 χορευτές, όλων των ηλικιών και επιπέδων συνεργάζονται αφιλοκερδώς σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της Κοινωνικής Κουζίνας «Λαμπηδόνα».

ΠΑΙΔΙ

Φτιάχνοντας λαγάνες και χαρταετούς στο Παιδικό Μουσείο

Το Παιδικό Μουσείο καλεί τους μικρούς του φίλους στην καρδιά της Πλάκας για να παρακολουθήσουν δύο προγράμματα το Σάββατο πριν την Καθαρά Δευτέρα. Παίρνοντας μέρος στο πρόγραμμα «Ένα ψωμί που το λένε… λαγάνα», τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους καθαροδευτεριάτικο ψωμί, ενώ παρακολουθώντας το πρόγραμμα «Χαρταετοί… από πηλό» θα μάθουν τα πάντα για την ιστορία του εθίμου και θα αποπειραθούν να φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό από πηλό.

Απόκριες 2015 στον Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος

Κρατώντας ζωντανό το έθιμο του γλεντιού , της ψυχαγωγίας, του «μασκαρέματος» και της μεταμφίεσης που είχε παραμείνει από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί προς τιμή του θεού Διονύσου, ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος θα διοργανώσει στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων πατροπαράδοτο καρναβάλι.

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί παράσταση θεάτρου σκιών "Το καρναβάλι του Καραγκιόζη", στο Πνευματικό Κέντρο Σπατών.

Η παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στην κεντρική λεωφόρο των Σπάτων Λ. Βασιλεώς Παύλου και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στην Λεωφόρο Αρτέμιδος.

Την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Γήπεδο Σπατών, πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακά Κούλουμα.

Αποκριάτικη Γιορτή στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ διοργανώνει την Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015 μια όμορφη γιορτή για παιδιά στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελώνων για να αποχαιρετήσουμε μαζί τις Απόκριες. Πρόκειται για μια εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων, στην οποία συμμετέχουν όλοι!!

Θα περιλαμβάνει ζωγραφική και κατασκευή χελωνομάσκας, ζωγραφική προσώπου (face painting) καθώς και διάφορα παιχνίδια για παιδιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)