Εκδηλώσεις

28 Ιανουαρίου 2015 17:57

Απόψε η πρεμιέρα για τη θεατρική παράσταση των 90 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο μεγαλύτερο εν ζωή Έλληνα δημιουργό, με την παράσταση «ποιός τη ζωή μου».

-

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Το Θέατρο Badminton αφιερώνει το πρόγραμμα του για το 2015 στο συνθέτη που έγραψε ιστορία κι άφησε ανεξίτηλη την υπογραφή του στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ενώ αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τη φωνή του λαού.  Γιορτάζει λοιπόν, τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη  μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συμμετέχει ενεργά με το ασίγαστο δημιουργικό του πάθος και εμπνέει όλους τους συντελεστές των τριών μεγάλων παραγωγών που θα παρουσιαστούν: «Ποιος τη Ζωή μου», «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» και «Ο Διόνυσος στην Εποχή των Μνημονίων».

Το «Ποιος τη ζωή μου», που συγκλόνισε πάνω από 150.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα το 2013 και αποτέλεσε ένα μυσταγωγικό προσκύνημα για 8.000 άτομα στη Μακρόνησο, κάνει πρεμιέρα απόψε σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη για λίγες παραστάσεις μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ θα συνεχίσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, με την αγάπη και την καθοδήγησή του, αγκάλιασε κάθε στάδιο της προετοιμασίας της παράστασης, που βαδίζει στα χνάρια του. Η Ελλάδα «ταξιδεύει» από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του συνθέτη.

Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη.  Προσωπικές μνήμες , αφηγήσεις, σκηνές και μουσικές που συνεπαίρνουν, ταξιδεύουν από τα «πέτρινα χρόνια» στην «άνοιξη της δεκαετίας του ’60» και τη μεταπολίτευση. Η συνύπαρξη ποίησης και μουσικής- η συνάντηση του κορυφαίου δημιουργού με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού: Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης.

Πρωταγωνιστούν οι Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμη Ζούνη, Νίκος Αρβανίτης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου, Γιάννης Μαθές. Μαζί τους 40 ακόμη ηθοποιοί, μουσικοί και τραγουδιστές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)