Εκδηλώσεις

05 Οκτωβρίου 2014 15:28

#Retreat2014: Ποια είναι η θέση της δημοσιογραφίας σε αυτόν τον «θαυμαστό» νέο κόσμο;

Οι σχέσεις της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, εξετάστηκαν σε ημερίδα, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία», του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

-

Οι αλλαγές που φέρνουν στον κόσμο της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας, τα νέα μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα, συζητήθηκαν σε ημερίδα, που διοργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία», του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ήταν και ο δικός μας Ανδρέας Παναγόπουλος, κι έγινε μια κριτική ανάλυση των νέων δεδομένων στην επικοινωνία με κύριο στόχο την ανάδειξη μιας νέας προοπτικής για τον πολίτη και τη δημοκρατία στον αιώνα της υπερδικτύωσης και υπερπληροφόρησης.

"Η δημοσιογραφία πάντα παραμένει δημοσιογραφία, αλλά ταυτόχρονα μεταβάλλεται ραγδαία, υπό την έννοια ότι τα νέα μέσα, οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τη φιλοσοφία και δημιουργούνται νέες ανάγκες και δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι για να αντεπεξέλθουν στις δυνατότητες που δίνουν αυτά τα νέα μέσα. Και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο: πως μπορεί να "παντρευτεί" η δημοσιογραφία με τις τεχνολογικές δυνατότητες που δίνουν τα νέα μέσα, και τι ικανότητες πρέπει να έχουν οι δημοσιογράφοι σε αυτή τη σύγχρονη εποχή", επεσήμανε ο διευθυντής Ειδήσεων του ΑΝΤ1, Ανδρέας Παναγόπουλος.

Η ημερίδα που είχε τίτλο «Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Πολιτική στον 21ο αιώνα. Ένας θαυμαστός, καινούργιος κόσμος;», διοργανώθηκε στο πλαίσιο του retreat 2014, του μεταπτυχιακού προγράμματος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)