Υγεία

30 Σεπτεμβρίου 2014 12:44

Η κατάρριψη ενός μύθου: Το ψωμί ΔΕΝ παχαίνει!

Μπορείτε να τρώτε άφοβα ψωμί όταν κάνετε την σωστή επιλογή και κρατάτε το μέτρο. Μύθος ότι ευθύνεται για την δημιουργία πάχους.

-

Στην απενοχοποίηση του ψωμιού ως υπαίτιου για το πάχος, οδηγεί μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, δίνοντας μια αξιόπιστη απάντηση σε μια μεγάλη γυναικεία-κυρίως- διατροφική ανησυχία.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, που διεξήχθη στην μακρινή ήπειρο σε 1.000 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 έως 65 ετών οι γυναίκες νιώθουν ενοχές όταν τρώνε ψωμί, σε ποσοστό 20%.

Το 28% το λατρεύει αλλά το αποφεύγει, το 58% πιστεύει ακράδαντα ότι είναι υπαίτιο για το πάχος, το 15% το περιορίζει μόνο στην διατροφή των παιδιών και το 43% το αποφεύγει όταν κάνει δίαιτα, όπως αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη την έρευνα.

Οι μισές περίπου δεν ξέρουν αν είναι ή όχι υγιεινό ασχέτως αν το 83% το καταναλώνει ούτως ή άλλως, ενώ μια στις τρείς αναζητά εναλλακτικές λύσεις πιστεύοντας ότι είναι πιο υγιεινές.

Οι ειδικοί θεωρούν πως η όλη παρανόηση σχετικά με το ψωμί ξεκίνησε την δεκαετία του ’90, όταν οι υδατάνθρακες δαιμονοποιήθηκαν στο σύνολο τους από όλες τις δίαιτες με επιφανέστερη αυτής της δίαιτας Άτκινς.

Κατά συνέπεια λοιπόν, προτρέπουν την κατανάλωση ψωμιού όταν επιλέγετε σωστά προτείνοντας το ψωμί ολικής αλέσεως, υποστηρίζοντας ότι μας δίνει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, Μαγνήσιο, ενέργεια και σίδηρο.

Ακόμα βοηθάει στη λειτουργία του εντέρου και κυρίως δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι παχαίνει.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)