Γενικά

05 Ιουνίου 2014 14:10

Καταρρίπτεται ο μύθος για τις ξανθές!

Τέλος στα εμπαθή σχόλια για τις ξανθές, βάζει μια έρευνα, η οποία τις δικαιώνει και καταρρίπτει τον μύθο που δεν τις θέλει έξυπνες…

-

Τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος έχει γίνει για τη νοημοσύνη που διαθέτουν οι ξανθές, ωστόσο τώρα –χάρη σε μία έρευνα- ήρθε η ώρα της δικαίωσης.

Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνιας, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Nature Genetics υποστηρίζει ότι το χρώμα των μαλλιών βασίζεται σε ένα μόνο γράμμα του γενετικού κώδικα.

Η αλλαγή αυτού του ενός γράμματος του DNA θα μπορούσε να κάνει μια μελαχρινή ξανθιά και το αντίστροφο «χωρίς να επηρεάζεται ο εγκέφαλος» όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα, το χρώμα των μαλλιών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κανένα άλλο χαρακτηριστικό καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς ότι οι ξανθές έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη.

«Ο γενετικός μηχανισμός που ελέγχει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά δε μεταβάλλει τη βιολογία κανενός άλλου μέρους του σώματος» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής David Kingsley, σύμφωνα με τη MailOnline.

Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν ότι το γονίδιο που επηρεάζει τα ξανθά μαλλιά δεν σχετίζεται με το χρώμα των ματιών, υποδηλώνοντας ότι τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια δεν είναι γενετικά συνδεδεμένα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)