Lifestyle

11 Μαΐου 2014 15:16

Ποια είναι η νικήτρια της Eurovision Conchita Wurst;

Η άγνωστη ιστορία της γυναίκας με τα μούσια, που την συζητάει όλη η Ευρώπη.

-

H Conchita Wurst είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Η νικήτρια του 59ου τελικού της Eurovision έχει μαγνητίσει τα βλέμματα κι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες.

Κάποιοι βλέπουν στο εκκενρικό πρόσωπό της απλά μία προκλητική και ανούσια προώθηση του εαυτού της. Η κοινότητα των τρανσέξουαλ, ωστόσο, βλέπει μια πρώτη αναγνώρισή της και πανηγυρίζει τη μικρή της νίκη απέναντι σε αυτό που για τους άλλους είναι «φυσιολογικό».

Οι αντιδράσεις για την ιδιότυπη νίκη της Αυστρίας που έφερε η Conchita Wurst στη χώρα της ήρθαν μέχρι και από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Ποια είναι όμως στα αλήθεια η νικήτρια του χθεσινού διαγωνισμού και πώς γεννήθηκε αυτή η «μπερδεμένη» εμφάνισή της;

Η Conchita Wurst έχει γεννηθεί στο Γκμούντεν της Αυστρίας το 1988, με το όνομα Thomas«Tom» Neuwirth.  Η μετάλλαξή της δεν ήταν κάτι που ήρθε και τόσο ανώδυνα, αφού όπως έχει δηλώσει, όταν πήγαινε στο σχολείο ο μεγαλύτερός της φόβος ήταν ο σχολικός εκφοβισμός. Λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεών της έπεφτε συχνά θύμα κοροϊδίας των άλλων παιδιών, ενώ το κόμπλεξ της ήταν τόσο μεγάλο που δεν τολμούσε καν να επισκεφτεί τις τουαλέτες.

Στο παρελθόν εργαζόταν, ως Thomas, διακοσμώντας βιτρίνες καταστημάτων. Το 2006 είχε εμφανιστεί σε μία διαφήμιση και ένα χρόνο αργότερα κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό του αυστριακού talent show: Starmania, κάτι που προφανώς έδωσε ώθηση στην καλλιτεχνική πλευρά της.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011, αποφοίτησε από σχολή μόδας κι έκανε το comeback της στην τηλεόραση ως Conchita Wurst.

Η έμπνευση για την περσόνα έχει δημιουργηθεί ως απάντηση στις εμπειρίες που είχε σε προηγούμενες ζωές. «Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα. Είναι η απαίτηση για την ανοχή σε κάθε τι που φαίνεται διαφορετικό» είχε δηλώσει στην πρώτη συνέντευξη ως Conchita.

Το όνομα «Wurst» που στα γερμανικά σημαίνει «λουκάνικο» επελέγη από τη γερμανική φράση «Das ist mir doch alles Wurst» και μεταφράζεται είτε ως  «είναι όλοι το ίδιο για μένα» , είτε ως «δεν με νοιάζει» είναι συνειδητή επιλογή της, μετά από πρόταση που της έγινε από έναν Κουβανό φίλο της, για εμφανείς λόγους.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)