Lifestyle

10 Μαΐου 2014 10:42

Eurovision: Ώρα τελικού

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη του 59ου τελικού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στις 22:00 στο «B&W Hallerne» της Κοπεγχάγης και όλοι οι φαν του διαγωνισμού έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Δανία.

-

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή τους την βραδιά της Πέμπτης, οι Freaky Fortune feat Riskykidd με το «Rise Up» θα συμμετέχουν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του τραγουδιού.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν μία από τις δέκα που προκρίθηκαν από τον ημιτελικό της Πέμπτης στον σημερινό τελικό. Μαζί με την Ελλάδα το «μαγικό εισιτήριο» πήραν η Μάλτα, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Λευκορωσία, η Ελβετία, η Σλοβενία και η Ρουμανία.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 22:00 και η Ελλάδα θα διαγωνιστεί δέκατη. Η οριστική σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:

1.Ουκρανία
2. Λευκορωσία
3. Αζερμπαϊτζάν
4. Ισλανδία
5. Νορβηγία
6. Ρουμανία
7. Αρμενία
8. Μαυροβούνιο
9. Πολωνία
10. Ελλάδα
11. Αυστρία
12. Γερμανία
13. Σουηδία
14. Γαλλία
15. Ρωσία
16. Ιταλία
17. Σλοβενία
18. Φιλανδία
19. Ισπανία
20. Ελβετία
21. Ουγγαρία
22. Μάλτα
23. Δανία
24. Ολλανδία
25. Σαν Μαρίνο
26. Ηνωμένο

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, που υπογράφει τη σκηνοθεσία της ελληνικής αποστολής, μετά την επιτυχία του «Rise Up» στον ημιτελικό της Πέμπτης, δε σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην ελληνική εμφάνιση. Οι «γιούροφανς» χορεύουν από τότε στους ρυθμούς των Freaky Fortune feat Riskykidd, ενώ τα πρακτορεία στοιχημάτων τους έχουν ανεβάσει από την 15η θέση, που ήταν οι αρχικές προβλέψεις, στην 8η!

Οι εκπλήξεις όμως συνεχίζονται και στις ανώτερες θέσεις της τελικής κατάταξης. Το αρχικό φαβορί για την πρώτη θέση, η Αρμενία, έχασε έδαφος, πέφτοντας στην τέταρτη θέση και πλέον για την πρώτη «κονταροχτυπιούνται» η Αυστρία  με την πολυσυζητημένη «γυναίκα με το μούσι» Κοντσίτα Βουρστ. Ψηλά στις προβλέψεις των στοιχημάτων ανεβαίνει και η Ολλανδία, η οποία παρόλο που θεωρούνταν outsider, αγγίζει μέχρι και την τρίτη θέση.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)