Σινεμά

06 Φεβρουαρίου 2014 14:45

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ο «Δικός της» του Τζόνζι που «κυνηγά» πέντε Όσκαρ, ο Παλαιστίνιος «Ομάρ» που διεκδικεί το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και δύο ελληνικές ταινίες ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα.

-



«Δικός της», «Μαντέλα: Ο δρόμος προς την ελευθερία», «Omar», «Robocop», «Delivery Man: Δεν τα φέρνει τα παιδιά ο πελαργός», «Το δέντρο και η κούνια», «Η χαρά και η θλίψη του σώματος» κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους, φιλοδοξώντας να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. 

«Δικός της» (Κομεντί, 2013, ΗΠΑ) του Σπάικ Τζόνζι με τους Χοακίν Φίνιξ, Σκάρλετ Γιόχανσον (φωνή), Εϊμι Ανταμς, Ρούνι Μάρα 

Στο Λος Άντζελες του κοντινού μέλλοντος ένας μοναχικός συγγραφέας αναπτύσσει μια παράξενη ερωτική σχέση με λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή του που έχει μία γυναικεία φωνή. 

«Μαντέλα: Ο δρόμος προς την ελευθερία» (Βιογραφική, 2013, Βρετανία-Ν. Αφρική) του Τζάστιν Τσάντγουικ με τους Ιντρις Ελμπα, Ναόμι Χάρις

Η ζωή και ο αγώνας του Νοτιοαφρικανού ακτιβιστή Νέλσον Μαντέλα κατά του απαρτχάιντ, από τη δεκαετία του ’40 ως την πολύχρονη φυλάκισή του και την εκλογή του το 1994 στη θέση του προέδρου της δημοκρατίας. 

«Omar» (Δραματική, 2013, Παλαιστίνι) του Χάνι Αμπού Ασάντ με τους Ανταμ Μπακρί, Λιμ Λουμπάνι

Ο νεαρός Παλαιστίνιος Ομάρ και δυο παιδικοί του φίλοι, με την αδελφή ενός εκ των οποίων εκείνος είναι ερωτευμένος, σκοτώνουν έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Όταν ο Ομάρ συλληφθεί, θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα στον εκβιασμό των δυνάμεων κατοχής και την καχυποψία των δικών του συναγωνιστών. 

«Robocop» (Επιστημονικής Φαντασίας, 2014, ΗΠΑ) του Ζοζέ Παντίλια με τους Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Ολντμαν, Μάικλ Κίτον, Αμπι Κόρνις

Στο Ντιτρόιτ του 2028 ο οικογενειάρχης και αδιάφθορος αστυνομικός Άλεξ Μέρφι τραυματίζεται θανάσιμα, δίνοντας στην αδίστακτη πολυεθνική OmniCorp την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο ρομπότ-υπερασπιστή του νόμου και να αστυνομεύσει μ’ αυτόν τον τρόπο ολόκληρες τις ΗΠΑ.

«Delivery Man: Δεν τα φέρνει τα παιδιά ο πελαργός» (Κωμωδία, 2013, ΗΠΑ) του Κεν Σκοτ με τους Βινς Βον, Κρις Πρατ

Ένας ταλαίπωρος, απλός, καθημερινός σαραντάρης, η ζωή του οποίου ανατρέπεται, όταν ένας δικηγόρος τον πληροφορεί-εντελώς ξαφνικά-πως είναι πατέρας 533 παιδιών από τη νεανική «θητεία» του ως δωρητή σπέρματος.

«Το δέντρο και η κούνια» (Δραματική, 2013, Ελλάδα-Σερβία-Μαυροβούνιο) της Μαρίας Ντούζα με τους Μυρτώ Αλικάκη, Ηλία Λογοθέτη, Μιριάνα Καράνοβιτς

Η Ελένη, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, έρχεται για πασχαλινές διακοπές με τη δεκάχρονη κόρη της στο πατρικό της. Η γνωριμία της με τη Νίνα, μια Σέρβα που προσέχει τον πατέρα της, με τον οποίο εκείνη διατηρεί μια απόμακρη σχέση, θα γίνει η αφορμή για να αποκαλυφθούν μια σειρά από επώδυνα οικογενειακά μυστικά.

«Η χαρά και η θλίψη του σώματος» (Δραματική, 2012, Κύπρος-Ελλάδα-Βουλγαρία) του Ανδρέα Πάντζη με τους Χάρη Αμπράζη, Γιώργο Χωραφά

Ύστερα από πενταετή φυλάκιση για παραχάραξη δολαρίων, ο Ευαγόρας επιστρέφει στην κανονική ζωή της Λευκωσίας και αναζητά τον φίλο του Μιλέν, τον οποίο δεν κατέδωσε όταν συνελήφθη. Τα ίχνη του θα τον οδηγήσουν στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου θα γνωρίσει την όμορφη Ντίτα και θα βρεθεί στο στόχαστρο της Ιντερπόλ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)