Γενικά

05 Φεβρουαρίου 2014 00:00

Ακυρώθηκε η δημοπρασία με τα έργα τέχνης του Μιρό

Ο οίκος Christie’s ακύρωσε τη δημοπρασία, λόγω της δικαστικής διαμάχης που ξέσπασε στην Πορτογαλία.

-

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, αποθαρρημένος από τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Πορτογαλία, ακύρωσε τη δημοπράτηση στο Λονδίνο των 85 έργων τέχνης του Καταλανού ζωγράφου Ζουάν Μιρό, την οποία η κεντροδεξιά κυβέρνηση επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί για να τονώσει με ρευστό τα κρατικά ταμεία.

Η πορτογαλική δικαιοσύνη αποφάσισε την Τρίτη να επιτρέψει την πώληση της συλλογής των πινάκων, τασσόμενη υπέρ της κυβέρνησης και απορρίπτοντας την προσφυγή βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας με αίτημα τη ματαίωση της δημοπρασίας-αλλά παρά την απόφαση αυτή, η δημοπρασία τελικά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από τον οίκο Christie’s.

Η διεύθυνση του οίκου αιτιολόγησε την κίνηση αυτή επικαλούμενη «δικαστικές αβεβαιότητες» που έχει προκαλέσει «η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της πορτογαλικής δικαιοσύνης». «Έχουμε την ευθύνη έναντι των πελατών μας να τους μεταβιβάζουμε, χωρίς κανένα πρόβλημα, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας» εξήγησε ο οίκος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)