Γενικά

29 Νοεμβρίου 2013 13:24

Χάκερς «εκτόξευσαν» τη Μάιλι Σάιρους στην 1η θέση της ψηφοφορίας του TIME

Το αμερικανικό περιοδικό TIME δεν έμαθε από το προηγούμενο φιάσκο της online ψηφοφορίας για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» και φέτος βρέθηκε με την τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους στην κορυφή.

-

Μπορεί οι συντάκτες του TIME να είναι αυτοί που αποφασίζουν τελικά για το «Πρόσωπο της Χρονιάς», αναδεικνύοντας την προσωπικότητα που -κατά τη γνώμη τους- σημάδεψε τη χρονιά που πέρασε, αλλά προσπάθησαν να «αφουγκραστούν» και την κοινή γνώμη, διοργανώνοντας μία διαδικτυακή ψηφοφορία.

Τα αποτελέσματα ήταν… για γέλια! Αφού στην πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά βρέθηκε η τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους με το περίφημο twerking. Με ποσοστό 24% η ποπ σταρ προηγείται σταθερά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το πραγματικό φαβορί, Έντουαρντ Σνόουντεν... «εξαφανισμένο» με μόλις 5,2%.

Δύο είναι οι επικρατέστερες εκδοχές για το φαινόμενο αυτό. Η μία είναι ότι οι φανς της Μάιλι Σάιρους ψηφίζουν μαζικά για να κερδίσουν της εντυπώσεις. Η δεύτερη είναι ότι χάκερς αποφάσισαν (όχι για πρώτη φορά) να κάνουν «μπάχαλο» τη διαδικτυακή ψηφοφορία του Time. 

Τη δεύτερη εκδοχή ενισχύουν οι φωτογραφίες που διέρρευσαν από scripts που φέρονται να λειτούργησαν καταλυτικά στην «εκτόξευση» της Σάιρους στην κορυφή. Αν λάβουμε υπόψη, επίσης, τη φήμη που συνοδεύει τους τούρκους χάκερς, τότε μάλλον εξηγείται το «δίδυμο» Σάιρους-Ερντογάν στην κορυφή της λίστας.

Φυσικά, όπως προαναφέραμε, τον τελικό λόγο έχουν οι συντάκτες του Time και για αυτό άλλωστε στις αποδόσεις που έχουν βγάλει τα μεγαλύτερα γραφεία στοιχημάτων, αδιαφιλονίκητο φαβορί για «Πρόσωπο της Χρονιάς» είναι ο πρώην πράκτορας της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)