Σινεμά

08 Νοεμβρίου 2013 11:22

Gravity, Miss Violence και άλλες προτάσεις για τους σινεφίλ

Ταινίες για όλα τα γούστα μπορούν να απολαύσουν οι φίλοι του κινηματογράφου. Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες για Gravity και Miss Violence.

-

Ένας άνδρας αντιμέτωπος με τα στοιχεία της φύσης, δύο άνθρωποι χαμένοι στο… διάστημα, μια οικογένεια που κρύβει πολλά ένοχα μυστικά, η μετάβαση ενός νέου στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας και ένας μετανάστης μουσουλμάνος Αφγανός είναι τα κεντρικά πρόσωπα της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας.

 Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες των κινηματογράφων.

 «Όλα χάθηκαν» (Δραματική, ΗΠΑ, 2013) του Τζέι Σι Τσάντορ με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο δημιουργός Τζέι Σι Τσάντορ σκηνοθετεί μία ταινία σχεδόν βωβή, προκαλώντας δέος με την προτεραιότητα που δίνει στη δύναμη της εικόνας, η οποία αναλαμβάνει να μεταδώσει όλη την ένταση των στιγμών. Ένας ιστιοπλόος μεγάλης ηλικίας αλλά σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, στον Ινδικό Ωκεανό μόνος απέναντι στα άγρια στοιχεία της φύση προσπαθεί να επιβιώσει όταν το σκάφος του αρχίζει να βουλιάζει. Αγέρωχος αλλά και φοβισμένος με μοναδική επιλογή τον αγώνα για επιβίωση, ο άνδρας μόλις και μετά βίας επιζεί της τρικυμίας.

 «Gravity» (Θρίλερ, ΗΠΑ, 2013) του Αλφόνσο Κουαρόν με τους Σάντρα Μπούλοκ, Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η ευφυής Δρ Ράιαν Στόουν βρίσκεται στην πρώτη της διαστημική αποστολή μαζί με τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι, στο τιμόνι της τελευταίας του πτήσης, πριν τη συνταξιοδότηση. Αλλά σε μια προσγείωση ρουτίνας, έρχεται η καταστροφή. Το σκάφος διαλύεται και οι δυο τους μένουν ολομόναχοι, με τίποτα παρά τον έναν για τον άλλο, μέσα στο σκοτάδι. Η απόλυτη σιωπή τους λέει πως έχουν χάσει κάθε επαφή με τη Γη, μαζί και κάθε ελπίδα για διάσωση. Καθώς ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό, το οξυγόνο ολοένα και λιγοστεύει. Ίσως, όμως, η μοναδική τους ελπίδα είναι να εισχωρήσουν ακόμα βαθύτερα στο σκοτάδι.

 «Miss Violence» (Δραματική, Ελλάδα, 2013) του Αλέξανδρου Αβρανά με τους Θέμη Πάνου, Ελένη Ρουσσινού, Ρένη Πιττακή.

Η ταινία, που απέσπασε δύο βραβεία στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας, το Αργυρό Λιοντάρι καλύτερης σκηνοθεσίας και ο πρωταγωνιστής Θέμις Πάνου το Κύπελλο Βόλπι καλύτερο ανδρικού ρόλου, φέρνει τον θεατή αντιμέτωπο με την ενδοοικογενειακή βία. Ένα μικρό κορίτσι αυτοκτονεί και μια πόρτα ανοίγει στην κρυφή, ποτισμένη με ψυχολογική και σωματική βία, ζωή μιας φαινομενικά «καθωσπρέπει» οικογένειας.

«Εγώ κι εσύ» (Δραματική, Ιταλία, 2012) ΤΟΥ Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με τους Τζάκοπο Ολμο Αντινόρι, Τέα Φάλκο.

Ένας εσωστρεφής νέος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μετάβασή του στην εφηβεία. Η συναναστροφή με τους συμμαθητές τους, όσο και με το οικογενειακό του περιβάλλον είναι γι’ αυτόν μια επίπονη διαδικασία και αποφασίζει να κλειστεί στο υπόγειο της πολυκατοικίας του, λέγοντας ψέματα πως έχει φύγει ταξίδι.

 «10η μέρα» (Δραματική, Ελλάδα, 2013) του Βασίλη Μαζωμένου με τους Αλί Χαϊνταρί, Μαντί Γκορμπανί, Χοσίν Αχμάντι.

Η ιστορία ενός Αφγανού μετανάστη που ζει στην Αθήνα μαζεύοντας παλιοσίδερα, ο οποίος σε πρώτο πρόσωπο μοιράζεται με τους θεατές τις μνήμες, τους εφιάλτες και τα βιώματά του.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)