Ταξίδια

13 Οκτωβρίου 2013 15:00

Φθινοπωρινή απόδραση στη Μονεμβασιά

Τα επιβλητικά κάστρα και τα τείχη που βρίσκονται διάσπαρτα στη Μονεμβασιά, τα παλιά στενά λιθόστρωτα δρομάκια και τα πανέμορφα γραφικά τοπία εκτός από έναν ιδανικό προορισμό για Φθινοπωρινές αποδράσεις, συνθέτουν ένα απόλυτα ρομαντικό σκηνικό.

-



Η όμορφη Μονεμβασιά αποτελεί από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς όλο το χρόνο και έναν από τους καλύτερους για μία ευχάριστη, αναζωογονητική φθινοπωρινή απόδραση από τα μεγάλα αστικά κέντρα και την καθημερινότητα.

Η βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, τα επιβλητικά κάστρα και τα τείχη, τα παλιά στενά λιθόστρωτα δρομάκια, οι πολυάριθμες εκκλησίες και μονές, τα καλντερίμια, οι μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι και οι βυζαντινές εικόνες, μεταφέρουν νοητά τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή και σε μία πόλη που μοιάζει να έμεινε αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου.



Τα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στη Μονεμβασιά και τα πανέμορφα γραφικά τοπία συνθέτουν επιπλέον ένα απόλυτα ρομαντικό σκηνικό, ιδανικό για ζευγάρια. Τα παλιά αναπαλαιωμένα αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε ρομαντικές «φωλιές» και τα άνετα καταλύματα της περιοχής φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλά ζευγάρια τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν το κάστρο της Μονεμβασιάς για τον γάμο τους, καθώς οι ιστορικές εκκλησίες στα στενά βοτσαλωτά σοκάκια της παλιάς πόλης είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για την τέλεση μυστηρίων. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)