Ομορφιά/fitness

09 Οκτωβρίου 2013 14:00

«Σβήσε» τα σημάδια γήρανσης

Κάνε σύμμαχό σου το χρόνο και «σβήσε» τα σημάδια της γήρανσης, επιλέγοντας τον κατάλληλο τρόπο ζωής! Η «συνταγή» για να μείνει για πάντα νέα είναι απλή: σωστή διατροφή κι ενυδάτωση.

-


Το νερό αποτελεί ζωτικό στοιχείο του δέρματος και η μείωση του αποθέματός του συνδέεται με τη διαδικασία της γήρανσης. Όταν δεν της προσφέρεις την απαραίτητη υγρασία, η επιδερμίδα σου γίνεται λιγότερο ελαστική και «σπάει» ευκολότερα.

Η θρέψη των κυττάρων βασίζεται στο νερό και όλα τα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικές ουσίες μεταφέρονται σε αυτά μέσω του αίματος, το οποίο έχει ως βασικό συστατικό του το νερό. Ένα υγιές δέρμα αποτελείται περίπου από 70% νερό.

Πέρα από το νερό η διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις νέα και φρέσκια. Στο καθημερινό σου διαιτολόγιο πρόσθεσε:

Αμύγδαλα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να αναπτυχθούν.

Λιναρόσπορο, που συμβάλλει στην ενυδάτωση των κατώτερων στιβάδων του δέρματος και στην αποφυγή δημιουργίας τοπικών ερεθισμών.

Χυμό από ρόδι, που είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και στη μικροκυκλοφορία.

Επίσης μία φορά την εβδομάδα φάε λιπαρό ψάρι. Επίλεξε σαρδέλα που είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία ρυθμίζουν τη δομή του δέρματος, την ελαστικότητά του και τη λειτουργικότητα των κυτταρικών μεμβρανών.

Ευεργετικός για την… καταπολέμηση της γήρανσης  είναι και ο καλός ύπνος. Οκτώ ώρες ύπνου καθημερινά βοηθούν τον οργανισμό να χαλαρώσει και να παράγει μια αυξητική ορμόνη, η οποία ευθύνεται για την παραγωγή του κολλαγόνου.

Αποχαιρέτησε το τσιγάρο, καθώς η νικοτίνη προκαλεί πρόωρες ρυτίδες, καθώς επιτείνει τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης και ξέχνα τα αλμυρά, αφού η υπερβολική κατανάλωση αλατιού (νατρίου) προκαλεί κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται οίδημα στο πρόσωπο (αλλά και στο σώμα).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)