Κλίμα

10 Σεπτεμβρίου 2024 18:48

Κακοκαιρία“Atena” - Αττική: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, εγκλωβισμοί και κομμένα δέντρα (εικόνες)

Οι πρώτες σταγόνες ήταν αρκετές για να μετατραπούν σε ποτάμια πολλοί κεντρικοί δρόμοι και να εγκλωβιστούν κάτοικοι σε σπίτια και οχήματα. Διαρκής ενημέρωση.

Κακοκαιρία“Atena” - Αττική: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, εγκλωβισμοί και κομμένα δέντρα (εικόνες)
-

Καταρρακτώδεις βροχές, πλημμυρισμένοι δρόμοι, κομμένα δέντρα από τον άνεμο, εγκλωβισμοί κατοίκων σε σπίτια και αυτοκίνητα συνθέτουν το σκηνικό της διέλευσης της κακοκαιρίας “Atena” από την Αττική το απόγευμα της Τρίτης 10.09.

 Atena - Αττική

Περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα είναι τα Πατήσια και ιδιαίτερα τα σημεία του Αγίου Ελευθερίου και της Πλατείας Κολιάτσου, επίσης η Κυψέλη και κυρίως στην πλευρά των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι Αμπελόκηποι, το Γαλάτσι, το Χαϊδάρι , το Ίλιον, το Περιστέρι και η Πετρούπολη.

Περίπου στις 18.15 το απόγευμα το Πυροσβεστικό Σώμα είχε ήδη δεχθεί 16 κλήσεις, 3 από αυτές για αντλήσεις υδάτων και 2 για κοπές δέντρων. Στην Κυψέλη ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στην οδό Ευελπίδων εξαιτίας του νερού και κλήθηκε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

 Atena - Αττική

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Πατήσια που βλέπουν τους δρόμους της περιοχής τους κυριολεκτικά να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Atena - Αττική

Έχουν προκληθεί κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ σημειώνονται και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, όπως στο Ψυχικό, τη Φιλοθέη, το Πολύγωνο και την Λαμπρινή.

Atena - Αττική

Σφοδρή βροχόπτωση έπληξε και το “πυρηνικό” κέντρο της Αθήνας, όπως η Πλατεία Συντάγματος. Πλημμύρισαν, στο μεταξύ, οι δρόμοι σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως στον Κεραμεικό και στα Ιλίσια.

Atena - Αττική

«Ποτάμια» έγιναν οι δρόμοι και στο Κολωνάκι, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν μηχανάκια από τα πεζοδρόμια. Δύσκολη η κατάσταση από την καταιγίδα και στο Παγκράτι και τις γύρω περιοχές.

Και σε άλλες περιοχές της χώρας

Να θυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί σφοδρή κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές, είχε δε σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης και της ΛήμνουΣύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους έως και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αντίστοιχο το σκηνικό και στην Εύβοια, όπου oι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν πτώση δέντρου στο δρόμο προς Παπάδες στη Βόρεια Εύβοια. Άμεσα στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική του Μαντουδίου έγινε κοπή και απομάκρυνση του δέντρου. Την ίδια ώρα έντονη ήταν η βροχόπτωση στην Αγία Άννα και τους Ζάρακες.

Επί ποδός η Πυροσβεστική

Στην Αττική το Πυροσβεστικό μέχρι και τις 19.00 είχε κιόλας κληθεί για 33 αντλήσεις υδάτων, 4 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου, με τους αριθμούς να προβλέπεται να αυξάνεται με το πέρασμα των ωρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Atena”: Που αναμένονται ισχυρές καταιγίδες - Πότε θα βρέξει στην Αττική

Ρόδος: “Κατάληψη” στο Μαντράκι από δεκάδες παράτυπους μετανάστες (εικόνες)

ΗΠΑ: Μητέρα μαχαίρωσε και πυροβόλησε τα παιδιά της (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)