Κλίμα

Χθες 12:31

Φάλαινα πήδησε πάνω σε σκάφος και έριξε στον ωκεανό τους επιβαίνοντες (βίντεο)

Σε αντίθεση με τις εικασίες στα social media πως το θαλάσσιο κήτος έκανε επίθεση, οι θαλάσσιοι βιολόγοι ερμηνεύουν διαφορετκά την εμφάνισή της.

Φάλαινα πήδησε πάνω σε σκάφος και έριξε στον ωκεανό τους επιβαίνοντες (βίντεο)
-

Η ξαφνική εμφάνιση μιας μεγάπτερης φάλαινας, ανοιχτά του Νιου Χαμσάιρ και το άλμα της έξω από το νερό, προκάλεσε την ανατροπή μιας βάρκας και την πτώση των δύο επιβαινόντων σε αυτήν, στα νερά του ωκεανού.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η μεγάπτερη φάλαινα να πηδάει από το νερό και να πέφτει πάνω στο 7μετρο σκάφος, αναποδογυρίζοντάς το.

Το βίντεο κατέγραψε ο Κόλιν Γιάνγκερ που βρισκόταν σε παρακείμενο σκάφος, οι επιβάτες του οποίου ανέσυραν σώους τους δύο ναυαγούς από το νερό.

Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό, το οποίο αναφέρθηκε στο Center of Coastal Studies Marine Animal Hotline και στην Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) που μελετούν την συμπεριφορά των τεράστιων θαλάσσιων θηλαστικών, παράλληλα με άλλες μελέτες τους.

Φάλαινα - βάρκα - ψαράδες

Σε αντίθεση με τις εικασίες στα social media πως επρόκειτο για επίθεση ενός προφανώς εκνευρισμένου κήτους, οι θαλάσσιοι βιολόγοι ερμηνεύουν την εμφάνισή της διαφορετικά.

«Αυτό που βλέπω είναι μια μεγάπτερη που προσπαθεί να πιάσει τα δολώματα», εξηγεί ο Αντριου Τράιτς, διευθυντής της Μονάδας Ερευνας Θαλάσσιων Θηλαστικών του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας.

Σύμφωνα με τον κ.Τράιτς, όπως φαίνεται στο βίντεο, η φάλαινα πήδηξε από το νερό με το στόμα ανοιχτό, κάτι που υποδεικνύει πως προφανώς ήθελε να τραφεί.

«Επομένως, δεν υπήρξε επίθεση από τη μεγάπτερη. Επρόκειτο απλώς για ένα ατυχές συμβάν τόσο για τη φάλαινα όσο και για τους ψαράδες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η φάλαινα μπορεί να μην είχε καν αντιληφθεί ότι το σκάφος ήταν εκεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρεύμα: Το “ηλεκτροσόκ” και η επιδότηση του Αυγούστου

Ελληνοτουρκικά - Κάσος: Λεπτοί χειρισμοί για “ήρεμα νερά” 

Γήπεδα: Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)