Κόσμος

Σήμερα 21:08

Ομπάμα: Θα εκφράσει δημόσια την στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

Ο Ομπάμα σε ιδιωτικές συνομιλίες έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα Χάρις και βρίσκεται σε τακτική επαφή μαζί της, τόνισε το NBC, επικαλούμενο άτομα με γνώση των συζητήσεων.

Ομπάμα: Θα εκφράσει δημόσια την στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις
-

Την στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024 πρόκειται να ανακοινώσει δημόσια ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όπως μετέδωσε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Κοινή εμφάνιση;

Ο Ομπάμα σε ιδιωτικές συνομιλίες έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα Χάρις και βρίσκεται σε τακτική επαφή μαζί της, τόνισε το NBC, επικαλούμενο άτομα με γνώση των συζητήσεων.

«Συνεργάτες του Ομπάμα και της Χάρις συζήτησαν επίσης να κανονίσουν να κάνουν εμφάνιση οι δυο τους μαζί σε εκδηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας, αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία», ανέφερε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Μπορεί η επιλογή της Κάμαλα Χάρις να γίνει το αναγκαίο καύσιμο για τους Δημοκρατικούς;

Η Χάρις θα είναι σίγουρα σε θέση να οργανώσει μια πιο δυναμική εκστρατεία από τον Μπάιντεν, και τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς της μπορεί να κινητοποιήσουν τη βάση περισσότερο απ' ό,τι σε μια προσπάθεια επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου.

Η Χάρις τώρα θα έχει την ευκαιρία να συστηθεί εκ νέου στους ψηφοφόρους και να καθορίσει το όραμά της για τη χώρα. Αλλά θα γίνει επίσης ο πρωταρχικός στόχος των επιθέσεων των Ρεπουμπλικανών σε θέματα όπως η μετανάστευση. Ένα βασικό ερώτημα είναι αν μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη κοινωνικών ομάδων που απομακρύνονται από τον Μπάιντεν -όπως οι νέοι και οι μαύροι ψηφοφόροι- χωρίς να χάσει δημογραφικά πλεονεκτήματα όπως οι μεγαλύτεροι λευκοί ψηφοφόροι, στους οποίους ο Μπάιντεν παρέμεινε σχετικά δημοφιλής, σημειώνει ο Economist.

Αλλά για τους Δημοκρατικούς που ένιωθαν ότι κατρακυλούσαν προς την ήττα πίσω από έναν υποψήφιο από τον οποίο οι ψηφοφόροι ήταν όλο και λιγότερο ενθουσιασμένοι, μια εναλλακτική λύση έναντι του Μπάιντεν θα μπορούσε να ταράξει τα νερά, να ενθουσιάσει το κόμμα και να δώσει στους Δημοκρατικούς την ευκαιρία να ξαναχτίσουν ισχυρό ρεύμα κατά του Τραμπ που θα μπορούσε να κερδίσει την κούρσα, σημειώνει το NBC.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: “Πνίγηκε” τρώγωντας... σουβλάκι - Πως σώθηκε ο νεαρός

Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια

Βραζιλία: Καρχαρίες στις ακτές του Ρίο “παίρνουν”... κοκαΐνη!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)