Κόσμος

05 Αυγούστου 2024 23:59 Τελευταία ενημέρωση : 06 Αυγούστου 2024 00:00

Ιράν: Είναι καθήκον μας να τιμωρήσουμε το Ισραήλ

Το Ιράν εξασφάλισε πως ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας θα συνεδριάσει την Τετάρτη, όπου θα προσπαθήσει να πιέσει τα αραβικά κράτη να υποστηρίξουν αντίποινα κατά του Ισραήλ

Ιράν: Είναι καθήκον μας να τιμωρήσουμε το Ισραήλ
-

Το Ιράν κάλεσε τους ξένους πρεσβευτές για να μεταφέρουν το μήνυμα στα κράτη τους πως είναι «ηθικό καθήκον της Τεχεράνης να τιμωρήσει το Ισραήλ» για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χαμάς, πριν από μια εβδομάδα στην ιρανική πρωτεύουσα.

Το Ιράν εξασφάλισε πως ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) θα συνεδριάσει την Τετάρτη, όπου θα προσπαθήσει να πιέσει τα αραβικά κράτη να υποστηρίξουν αντίποινα κατά του Ισραήλ.

Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ μετρούν συμμάχους πριν το σημείο «μηδέν»

Πολλοί ηγέτες στον Κόλπο είναι πρόθυμοι να καταδικάσουν τις ενέργειες του Ισραήλ, αλλά έχουν επίσης ζητήσει από το Ιράν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του OIC στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Η ηγεσία του Ισραήλ δηλώνει προετοιμασμένη για μια επίθεση από το Ιράν. Ο υπουργός Αμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ διαμήνυσε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για μια «ταχεία μετάβαση στην επίθεση», απηχώντας παρόμοια σχόλια του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα έχει ήδη εμπλακεί σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο με το Ιράν και τους συμμάχους του.

Εκρήξεις στο Ιράν

Βίντεο από εκρήξεις κοντά στην ιρανική πόλη Ισφαχάν είδε το φως της δημοσιότητας. Οι ιρανικές αρχές πάντως δηλώνουν ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο πλαίσιο άσκησης.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι δυο πύραυλοι έπεσαν σε αεροπορική βάση στο Ιράκ με Αμερικανούς στρατιώτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: “Χάλκινος” ο Καραλής στο Παρίσι

Ιράν: ΝΟΤΑΜ για αλλαγή των πτήσεων

 Ναύπακτος: Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη για παρενόχληση ανήλικης


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)