Αθλητικά

30 Ιουλίου 2024 22:41 Τελευταία ενημέρωση : 31 Ιουλίου 2024 14:07

Ολυμπιακοί Αγώνες – Πόλο: Η Εθνική μας νίκησε το Μαυροβούνιο στα πέναλτι

Έστω και με απώλεια βαθμού, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών διπλασίασε τις νίκες της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού.

Ολυμπιακοί Αγώνες – Πόλο: Η Εθνική μας νίκησε το Μαυροβούνιο στα πέναλτι
-

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με το Μαυροβούνιο, επικράτησε 17-16 στα πέναλτι και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου με πέντε βαθμούς, πίσω από την «απόλυτη» Ιταλία. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος 12-12, με την ελληνική ομάδα να δέχεται την ισοφάριση δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Επόμενο ματς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι την Πέμπτη (1/8), στις 11:30 π.μ., με αντίπαλο τις ΗΠΑ.

Το ματς ξεκίνησε με μία πολύ περίεργη φάση, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ο Βλάνταν Σπάιτς μπήκε αντικανονικά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να αντιληφθεί ότι οι διαιτητές είχαν ακυρώσει γκολ του Φουντούλη, οπότε δεν υπήρχε διακοπή και η αλλαγή έπρεπε να γίνει «χέρι με χέρι». Οι διαιτητές, αφού εξέτασαν τη φάση στο βίντεο, απέβαλαν με αντικατάσταση τον 27χρονο φουνταριστό και καταλόγισαν πέναλτι υπέρ της εθνικής, με το οποίο ο Γενηδουνιάς άνοιξε το σκορ.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε όμως να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ, καθώς ο Πόπαντιτς «απάντησε» με δύο διαδοχικά γκολ και το Μαυροβούνιο προηγήθηκε 4-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, έχοντας 3/3 με παίκτη παραπάνω, έναντι 0/3 της «γαλανόλευκης». Η διαφορά, μάλιστα, θα μπορούσε να φτάσει στα τρία τέρματα, αν ο Ζερδεβάς δεν σταματούσε στην εκπνοή το σουτ του Βίντοβιτς σε κόντρα. Ακόμη ένας καλά παιγμένος παραπάνω έφερε το Μαυροβούνιο στο +3 (5-2) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την εθνική να μειώνει προσωρινά σε 5-4, αλλά να δέχεται αμέσως δύο πολύ γρήγορα και «εύκολα» γκολ, για να τελειώσει το ημίχρονο 7-5.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτίωσαν την άμυνά τους, περιόρισαν τις αποβολές, αλλά δυσκολεύονταν στην επίθεση και δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, παρότι είχαν τις ευκαιρίες. Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έχασε τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση, με το σκορ στο 9-7, όμως οι Μαυροβούνιοι έχασαν τον παίκτη παραπάνω και ο Βλαχόπουλος μείωσε στο γκολ (9-8), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο ίδιος παίκτης έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, σε επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα, και ο Πόπαντιτς με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +2. Η εθνική συνέχισε να κερδίζει αποβολές και, όταν αξιοποίησε δύο συνεχόμενες, ισοφάρισε σε 10-10 με τον Καλογερόπουλο, 4΄08΄΄ πριν τη λήξη. Ο Βίντοβιτς έδωσε ξανά προβάδισμα στο Μαυροβούνιο, ο Σκουμπάκης «απάντησε» από την περιφέρεια και ο Βλαχόπουλος με γκολ στον παραπάνω, 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα. Ο Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς πήρε τάιμ-άουτ και πέρασε στην επίθεση και τον τερματοφύλακα Τεσάνοβιτς, οι διαιτητές χρέωσαν αποβολή στον Σκουμπάκη και ο Βασίλιε Ράντοβιτς στα δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη διαμόρφωσε το 12-12 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα», τα πάντα κρίθηκαν -όπως αποδείχθηκε- στο πρώτο πέναλτι, όπου ο Τζούρτζιτς «σημάδεψε» το δοκάρι. Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν απόλυτα εύστοχοι (παρότι οι προπονητές άλλαξαν τερματοφύλακες μετά την τρίτη σειρά εκτελέσεων) και η εύστοχη εκτέλεση του Αργυρόπουλου έδωσε στην εθνική τη νίκη και τους δύο βαθμούς, που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 4-2, 3-3, 2-3, 3-4

Η εθνική είχε 7/15 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 4 γκολ από την περιφέρεια.

Το Μαυροβούνιο είχε 9/11 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Αποβλήθηκαν με αντικατάσταση ο Σπάιτς, 7΄11΄΄ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, και ο Παπαναστασίου, 2΄35΄΄ προν το τέλος της τρίτης περιόδου. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Μάτκοβιτς, 4΄26΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού, και ο Τζούρο Ράντοβιτς, 46΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μρσιτς 3, Πέρκοβιτς 1, Βούγιοβιτς, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 5, Βίντοβιτς 2, Τζούρτζιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και καταστροφές από κατολίσθηση (βίντεο)

Βουλή: Νέα κόντρα Πολάκη - Γεωργιάδη

Έμφυλη βία – Λαμία: Στη φυλακή 28χρονος για απειλές κατά της πρώην συντρόφου του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)