Πολιτική

Χθες 20:41

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναφορά στη διαγραφή Πολάκη (βίντεο)

Σε ποια ζητήματα ανα΄φερθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ποιο είναι το κλίμα μέσα στη συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Καμία αναφορά στη διαγραφή Πολάκη (βίντεο)
-

Δίχως την παραμικρή αναφορά στην διαγραφή του Παύλου Πολάκη ολοκληρώθηκε η ομιλία του Στέφανου Κασσελακη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζεται «κεκλεισμένων των θυρών».

Αυτό, παρά το γεγονός ότι τόσο το ζήτημα αυτό, όσο και η συνολική κατάσταση έντασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιθανότατα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Με γενικόλογες αναφορές ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε απλώς πως «η συγκυρία απαιτεί από εμάς με ένα νέο πολιτικό παράδειγμα και να οικοδομήσουμε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον». Επισημαίνοντας πως «καταθέσαμε δύο προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό» ενώ «θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά. Δημόσια αγαθά για όλους και όλες ανεξαιρέτως».

Για την 5η τράπεζα

Σε ό,τι αφορά τον 5ο τραπεζικό Πυλώνα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε:

«Η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει την ύπαρξη δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, τώρα που εγκατέλειψε τις κρατικές συμμετοχές στις τέσσερις συστημικές τράπεζες να έρχεται και να μετατρέπει την τελευταία πρακτικά δημόσια τράπεζα, δηλαδή την Τράπεζα Αττικής σε μία ακόμη ιδιωτική τράπεζα, καταργώντας έτσι, στο πλαίσιο των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την δυνατότητα του Κράτους να παρέμβει ρυθμιστικά υπέρ των πολιτών στο τραπεζικό οικοσύστημα.

Θέλω να δω όλοι αυτοί που σήμερα με κατηγορούν για την πεισματική μου αντίδραση στη μεθοδευμένη ολοκλήρωση του καρτέλ των Τραπεζών τι θα λένε όταν καταπιεί ολόκληρη την κοινωνία αυτό το καρτέλ;

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω μερικά ακόμη στοιχεία που πέραν από όλα τα υπόλοιπα που έχουμε ήδη αναδείξει :

  • Η διερεύνηση των πιθανών επενδυτών από την J.P. Morgan διήρκεσε μόλις 3 ημέρες και ειδικότερα από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Ιουλίου, διάστημα εξαιρετικά σύντομο.
  • Παραδόξως και αναιτιολόγητα απευθύνθηκαν ΜΟΝΟ σε επενδυτές που συνήθως επενδύουν σε μειοψηφικά δικαιώματα.
  • Επίσης προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ενώ η Συμφωνία ΤΧΣ – Thrivest (Poject Eve), παρουσιάζεται από τις Εκθέσεις αξιολόγησης, ως αξιόλογη και επικερδής, οι συστημικές τράπεζες, δεν θα ασκήσουν τα δικαιώματα προτίμησης ούτε θα τα πουλήσουν σε τρίτους.
  • Επίσης, ένα ακόμη σημείο που μας προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει εισήγηση από τη Νομική Υπηρεσία του ΤΧΣ, αλλά το έργο το αναλαμβάνουν ιδιωτικές νομικές εταιρίες. Άραγε μετά από τόσες συναλλαγές το ΤΧΣ δεν έχει αποκτήσει ακόμη την κατάλληλη νομική τεχνογνωσία;
  • Επιπρόσθετα στην επιστολή της η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν κάνει σαφές σε ποιες ενέργειες ανάκαμψής αναφέρεται ότι έχει κάνει η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις των  δύο τραπεζών για την αναζήτηση στρατηγικού ιδιώτη επενδυτή;

Εμείς θα συνεχίζουμε να διερευνούμε την συγκεκριμένο ζήτημα και στο άμεσο μέλλον θα αναζητήσουμε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που είτε δεν μας παραδόθηκαν, είτε ήταν ελλιπή.

Και εμείς εδώ, εσείς σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για αυτόν τον λόγο καταψηφίζουμε αυτή την σκανδαλώδη συνένωση μίας προβληματικής συνεταιριστικής τράπεζας με μία μεθοδευμένα προβληματική δημόσια τράπεζα, ακριβώς για να απαλλάξουν τους φίλους τους ιδιώτες μετόχους της Παγκρήτιας από την υποχρέωση, με βάση τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διασώσουν με τα δικά τους χρήματα την δική τους ιδιωτική τράπεζα.

Και έρχονται να πωλήσουν στο κράτος το δικό τους πρόβλημα μεταφέροντάς το ποσό διάσωσης της Τράπεζάς τους ως μετοχικό κεφάλαιο ισχυρής πλειοψηφίας σε μια τράπεζα σωσμένη με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.

Είμαι ξεκάθαρος.

Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής.

Και την ίδια τιμή θα επιφυλάξει η ιστορία και για εσάς που θα καταψηφίσετε την απώλεια της τελευταίας ευκαιρίας να υπάρχει δημόσιος τραπεζικός πυλώνας σε αυτήν εδώ τη χώρα».

Αιχμή για τη Νέα Αριστερά

Παράλληλα έκανε ενωτικές αναφορές για την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «από μια άδικη διάσπαση μείναμε πολύ λιγότεροι, πρέπει όμως πρέπει να δουλέψουμε σαν 156» και πως «η κοινωνία θα μας ανταμείψει με την ηθική δικαίωση».

Αναφορές σε ατομικές τακτικές

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως «δεν υπάρχει χωρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες» και ότι «ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος αλλά δεν υπάρχει και κανένας δόλιος» ζητώντας «να αναδείξουμε την συλλογική μας ποιότητα και να αφήσουμε τις ατομικές διαφωνίες».

Πάντως το κλίμα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαρύ. Ενδεικτικό ήταν ότι πολλοί από τους βουλευτές δεν χειροκρότησαν σε πολλά σημεία της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: “Πνίγηκε” τρώγωντας... σουβλάκι - Πως σώθηκε ο νεαρός

Λάρισα: Φωτιά σε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Βραζιλία: Καρχαρίες στις ακτές του Ρίο “παίρνουν”... κοκαΐνη!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)